Αν μιλάμε για την ευρύτερη αγορά της Επικοινωνίας, τότε φαίνεται ότι μπορεί. Κι αυτό δεν είναι θεωρητικό, αλλά χειροπιαστό. Φάνηκε ξεκάθαρα στην φετινή διοργάνωση των Ermis Awards. Δεκάδες οι δουλειές με εξαιρετικό ενδιαφέρον, υψηλή δημιουργικότητα, ευρηματικές εκτελέσεις, αλλά πάνω από όλα άνθρωποι με μεράκι, πάθος, λαχτάρα και πολύ αγάπη για την Επικοινωνία και την δουλειά τους. Το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό, αφού όσο κι αν προχωράει η τεχνολογία, ο ανθρώπινος παράγοντας θα είναι εκείνος που θα κάνει πάντα την διαφορά στην διαφήμιση.

Πολλά τα έργα και οι εταιρείες που ξεχώρισαν, ενώ στις καινοτομίες φέτος συγκαταλέγεται και η δημιουργία ξεχωριστής κατηγορίας «Digital Video» στην ενότητα Ermis Ad. Παράλληλα και όπως ανέφεραν τόσο ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Θεοτοκάς, όσο και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΕ Μανόλης Παπαπολύζος στους χαιρετισμούς τους, οι διοργανωτές έλαβαν υπόψη τα ευρήματα έρευνας που έγινε στο κοινό των Ermis Awards με σκοπό τη βελτίωσή τους, ενώ η έρευνα αυτή θα συνεχισθεί.

Η φετινή διοργάνωση των Ermis Awards διεξήχθη στις 17 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε μια κατάμεστη αίθουσα με εκπροσώπους από όλο το χώρο της Επικοινωνίας, αλλά και με πολλές καινοτομίες, αν σκεφθεί κανείς ότι φέτος είχε τη μορφή διήμερου φεστιβάλ. Από τις δυνατές στιγμές των Ermis Awards ήταν η παρουσία και η εξαιρετική ομιλία την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, του Paul Holmes. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες μορφές της παγκόσμιας επικοινωνίας, ο οποίος είναι παράλληλα Εκδότης και Διευθύνων Σύμβουλος του The Holmes Group.

Ο ίδιος έχει σπουδαία συνεισφορά σε πρωτογενές ερευνητικό υλικό στον χώρο της επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων, μέσω του Holmes Report. Η ομιλία του επικεντρώθηκε στην πρόκληση που αντιμετωπίζει ο θεσμός των Δημοσίων Σχέσεων στην εποχή των «ψευδών νέων» και στις νέες δεξιότητες, αλλά και προσωπικά χαρακτηριστικά, όπως η ενσυναίσθηση, που καλούνται οι άνθρωποι των Δημοσίων Σχέσεων να κατέχουν για να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα. Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλες τις μεγάλες στιγμές των φετινών Ermis Awards μπορείτε να διαβάσετε στο παρόν τεύχος, στο ειδικό ένθετο που ετοιμάσαμε.