Ένα προϊόν που παρόλο που περνά ενδελεχείς ελέγχους ασφάλειας και υγιεινής, ωστόσο μοιάζει τόσο φυσικό, όπως το εμφιαλωμένο νερό, αποτελεί το δυνατό «χαρτί» της εγχώριας βιομηχανίας που δεν σταματά να αναπτύσσεται και να πρωτοπορεί. Με την είσοδο νέων «παικτών» στην αγορά και με εξασφαλισμένη μονοψήφια ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια, η αγορά του εμφιαλωμένου νερού μαγνητίζει τους επενδυτές που εισέρχονται στον κλάδο είτε μέσω εξαγορών είτε μέσω οργανικής επέκτασης.

Για αγορά σε παγκόσμια άνθηση κάνουν λόγο οι αριθμοί καθώς σύμφωνα με τη Statista, ο κλάδος του εμφιαλωμένου νερού αναμένεται να «κλείσει» στα 243,6 δις το 2024, με τα μισά από αυτά να προκύπτουν από επαγγελματικές πηγές (εστιατόρια, ξενοδοχεία ή bars) και τα υπόλοιπα από οικιακή κατανάλωση. Τα στοιχεία αναφέρουν πως ο κλάδος θα παρουσιάσει αύξηση κατά 1,8% σε όγκο ως το 2025 ενώ αυξητική θα είναι η τάση τόσο στην επαγγελματική όσο και στην οικιακή κατανάλωση. Όσον αφορά στην κατά κεφαλή παγκόσμια κατανάλωση, υπολογίζεται σε 57,74 λίτρα για το 2024.

Στην Ελλάδα, ο κλάδος του εμφιαλωμένου νερού καταγράφει εντυπωσιακές επιδόσεις καθώς η αύξηση του τουριστικού ρεύματος σε συνδυασμό με την παρατεταμένη καλοκαιρία της κλιματικής αλλαγής που έχει πολλαπλασιάσει τις ζεστές ημέρες ευνοεί την κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού. Στοιχεία του ΙΟΒΕ αναφέρουν πως στον κλάδο δραστηριοποιούνται περίπου 30 επιχειρήσεις στην Ελλάδα με την κατανάλωση να ανέρχεται στη χώρα μας στα 2,25 δισεκατομμύρια λίτρα για το 2022 και τον τζίρο των εγχώριων εταιρειών να ανέρχεται στα 1,32 δις ευρώ.

Η ιδιωτική ετικέτα φαίνεται πως κυριαρχεί στον κλάδο καθώς οι μεγάλοι «παίκτες» είναι και εκείνοι που συνήθως παράγουν σημαντικές ποσότητες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, ανάπτυξη γνωρίζουν και τα ίδια τα brands, μια ανάπτυξη που σχετίζεται τόσο με την κλιματική αλλαγή και τον τουρισμό όσο και με τη «στροφή» σε έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής που επιτάσσει τη χρήση ασφαλούς και εμφιαλωμένου νερού καθώς και τη θετική οικονομική πορεία της χώρας που συμβαδίζει με την αυξημένη κατανάλωση του προϊόντος αυτού από επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού.

Νέοι παίκτες και αλλαγές καταναλωτικής συμπεριφοράς
Για τη στροφή στη βιωσιμότητα που επηρεάζει και τον κλάδο εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα, κάνει λόγο η Αναστασία Μουστάκα, Εμπορική Διευθύντρια ProDrinks ΕΠΕ. «Υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας και φιλικά προς το περιβάλλον. Οι καταναλωτές γίνονται ολοένα και πιο συνειδητοποιημένοι σχετικά με την υγεία τους και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό μας οδήγησε να επικεντρωθούμε σε προϊόντα με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ανώτερη ποιότητα, όπως το San Benedetto και το Ξυνό Νερό. Προβλέπουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχίσει να ενισχύεται, και θα επενδύσουμε στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων και στην επικοινωνία των πλεονεκτημάτων των προϊόντων μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σε έναν κλάδο σε διαρκή ροή, όπως το νερό, που αποτελεί βασικό συστατικό του, αναφέρεται η Ειρήνη Αντωνίου, Group Brand Manager, Green Beverages Group. Όπως αναφέρει: «Ο κλάδος μας είναι ιδιαίτερα κινητικός, με μεγάλη δραστηριότητα. Νέοι παίκτες εισέρχονται ενισχύοντας τον ανταγωνισμό, ενώ η τάση για ανανέωση γίνεται προαπαιτούμενο. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αξίες όπως η αλήθεια, η αυθεντικότητα, η συνέπεια αλλά και η ουσιαστική επαφή με τις ανάγκες των καταναλωτών και την κοινωνία, κάνουν ένα brand να ξεχωρίζει και να αποκτά διαχρονική αξία μέσα στο χρόνο» σημειώνει.

«Τα κυριότερα insights της χρονιάς που πέρασε είναι η αυξημένη προτίμηση των καταναλωτών προς τα προϊόντα ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού και προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής» τονίζει η Φρίντα Μελετίδη, Γενική Διευθύντρια & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Σουρωτή ΑΕ, συμπληρώνοντας: «παρατηρήσαμε επίσης μια αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά στα θέματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Αναμένουμε ότι αυτές οι τάσεις θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν περαιτέρω».

Λανσαρίσματα, επικοινωνιακές ενέργειες και βιωσιμότητα
Άρρηκτα συνδεδεμένος με την εξωστρέφεια, ο κλάδος εμφιαλωμένου νερού πρωτοπορεί όχι μόνο σε λανσαρίσματα αλλά και σε επικοινωνιακές ενέργειες τόσο σε διαδικτυακό περιβάλλον όσο και εκτός αυτού.

«Η ProDrinks λάνσαρε φέτος και στην Ελλάδα τη νέα συσκευασία στην κατηγορία PET,San Benedetto Antica Fonte ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στα εξαιρετικά προϊόντα της μπράντας στην κατηγορία του Ice Tea. Λόγω της άριστης ποιότητας του νερού, τα προϊόντα τσαγιού ανήκουν στην premium κατηγορία και έχουν φανατικούς καταναλωτές. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν δύο γεύσεις San Benedetto Indian Tea Lemon – Peach, ενώ αναμένουμε σύντομα μια νέα γεύση / πρόταση, το Matcha Green Tea, το οποίο έχει ήδη λανσαριστεί στην Ιταλία», αναφέρει η Αναστασία Μουστάκα.

Η ίδια συμπληρώνει: «Σε ότι αφορά στο Ξυνό Νερό έχει γίνει ένα μικρό lifting στην ετικέτα του. Η ProDrinks ανέλαβε την εμπορική διαχείριση και την πλήρη απορρόφηση της παραγωγής, και έχει συντάξει ένα business plan για την αναδόμηση της μάρκας και την επέκταση της τοποθέτησής της. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός, πως η Ξυνό Νερό έχει ενταχθεί σε αναπτυξιακό πρόγραμμα για δημιουργία νέας υπερσύγχρονης μονάδας εμφιάλωσης, η οποία θα ενισχύσει τη δυναμικότητα του εργοστασίου για την κάλυψη της ζήτησης. Γενικότερα, το Ξυνό Νερό ως brand έχει πολλά ακόμα να πει και να πράξει. Το Ξυνό Νερό στην κατηγορία του Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού έχει τα δικά του μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία και το κάνουν να διαφέρει. Χαρακτηριστικά που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Αυτά και άλλα πολλά θα είμαστε σε λίγο καιρό έτοιμοι να τα επικοινωνήσουμε, έχοντας τη βεβαιότητα ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο το προϊόν αυτό».

Αναφορικά με τις επικοινωνιακές ενέργειες, τόνισε: «Η ProDrinks μέχρι στιγμής έχει λάβει μέρος, ως χορηγός με το Brand Ξυνό Νερό, σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και σε βραβεία υψηλής γαστρονομίας όπως το Flag Restaurant Awards Modern Cuisine Ξυνό Νερό Trophy 2024 αλλά και στα βραβεία Flag Bar Awards Ξυνό Νερό Trophy 2024 όπου βραβεύσαμε τα καλύτερα bars της Ελλάδας. Επιπρόσθετα, προετοιμάζουμε ένα πλάνο για την ενίσχυση της παρουσίας όλου του portfolio μας στα social media» συμπλήρωσε.

«Η φιλοσοφία που χαρακτηρίζει την επικοινωνία του brand μας εστιάζει στη διαφάνεια και την υπευθυνότητα», αναφέρει η Φρίντα Μελετίδη. Όσον αφορά στις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αλλά και βιωσιμότητας, η ίδια συμπληρώνει: «η κοινωνική προσφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής κουλτούρας της “Σουρωτή Α.Ε.” και καθορίζει στο μέγιστο βαθμό τις λειτουργίες και δραστηριότητες της. Πιστοί στην εταιρική αξία “Νοιαζόμαστε για την κοινωνία – Προστατεύουμε το περιβάλλον” υλοποιούμε δράσεις αλληλεγγύης με συνοδοιπόρους φιλανθρωπικούς οργανισμούς και άλλους φορείς στηρίζοντας ευπαθείς ομάδες και την τοπική κοινωνία. Διαχειριζόμαστε τoν υδάτινο φυσικό πόρο «Σουρωτή» με τον πιο βιώσιμο τρόπο, έχοντας στο πλευρό μας μια ομάδα επιστημονικής υποστήριξης από εξειδικευμένους υδρογεωλόγους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η ενίσχυση της συνεισφοράς του κλάδου εμφιάλωσης νερού στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η Σουρωτή Α.Ε. βαδίζει σε μια πορεία συνεχούς ανάπτυξης και καινοτομίας».

Στην εξωστρέφεια του εμφιαλωμένου νερού Ζαγόρι, αναφέρθηκε η Ειρήνη Αντωνίου, μιλώντας για την καμπάνια «Εδώ σε αυτόν τον τόπο το νερό το λέμε Ζαγόρι», μια ATL καμπάνια που «έτρεξε» και σε digital περιβάλλον. «Η πιο πρόσφατη καμπάνια μας, θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και αντλεί έμπνευση από αξίες, τις οποίες πρώτο το νερό μας έχει διδάξει. Ο σεβασμός, η ισότητα και η αποδοχή της διαφορετικότητας, αξίες σύμφυτες με την ταυτότητα μας, πρωταγωνιστούν στη νέα καμπάνια, με στόχο να αναδείξουν τη σημασία τους και να επιβεβαιώσουν πως “Εδώ σε αυτόν τον τόπο, το νερό το λέμε Ζαγόρι”», τονίζει η Ειρήνη Αντωνίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας αλλά και της σύνδεσης του brand με τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού, το εμφιαλωμένο νερό Ζαγόρι, ανέλαβε τη χορηγία και τη συμμαχία με τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή, Χρυσό Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Μίλτο Τεντόγλου σε μια ΑTL & Digital καμπάνια.

«Στο Ζαγόρι, η κινητήρια δύναμη της φιλοσοφίας μας είναι οι αξίες μας. Στόχος μας είναι η επικοινωνία και οι δράσεις μας να είναι επίκαιρες, να αφορούν το κοινό, να ξεφεύγουν από τα στενά όρια της κατηγορίας. Αυτά είναι και τα στοιχεία-κλειδιά της πορείας μας, μιας πορείας που κινείται στον άξονα της πρωτοπορίας, της διαχρονικότητας και της σύνδεσης με τους καταναλωτές μας. Η επιτυχία μας εξάλλου έγκειται σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με τους καταναλωτές μας, οι οποίοι αναμένουν την καινοτομία από εμάς», συμπληρώνει.
Σε μια χρονιά γεμάτη δράση με λανσαρίσματα και νέες στρατηγικές αναφέρθηκε η Φρίντα Μελετίδη: «Αυτή τη σεζόν λανσάραμε νέες ανανεωμένες συσκευασίες Σουρωτή με ζωηρά χρώματα, που ενθουσιάζουν τους καταναλωτές και επιτρέπουν την εύκολη διάκριση των διαφορετικών γεύσεων στο ράφι. Παράλληλα, λανσάραμε τη νέα γεύση Σουρωτή Pink Grapefruit χωρίς ζάχαρη και χωρίς θερμίδες ενώ εστιάσαμε στη στρατηγική αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την προβολή και ενίσχυση της εταιρικής μας εικόνας».

Βιταμίνες, βιώσιμη συσκευασία και sustainability οι κυρίαρχες τάσεις
Μπορεί εκ πρώτης όψεως, το εμφιαλωμένο νερό να φαίνεται ως ένα προϊόν που δεν αγαπά τους πειραματισμούς, όμως οι βιομηχανίες φαίνεται πως έχουν αντίθετη άποψη. Με σκοπό τη διεύρυνση της πελατειακής τους βάσης, οι εγχώριες βιομηχανίες ακολουθούν τις παγκόσμιες τάσεις που βλέπουν πολλά περισσότερα από ένα απλό, πλαστικό μπουκάλι γεμάτο με νερό. Έτσι, ιδιαίτερη επιτυχία σημειώνει το εμφιαλωμένο νερό που είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες, ως ένα φυσικό energy drink που όχι μόνο ωφελεί τον οργανισμό αλλά ταυτόχρονα ξεδιψά χωρίς να παχαίνει. Ήδη σε χώρες του εξωτερικού συναντά κανείς και εμφιαλωμένο νερό με εχινάκια ή κουρκουμά για ευεξία και αναζωογόνηση.

Το εμφιαλωμένο νερό με γεύσεις φρούτων, αποτελεί μία ακόμη τάση που λανσαρίστηκε με επιτυχία στο εξωτερικό και κατόπιν και στην Ελλάδα. Το προϊόν αυτό, παρουσιάστηκε ως μια δροσερή εναλλακτική των φυσικών χυμών, για όσους επιθυμούν κάτι δροσιστικό χωρίς όμως τη συνοδεία ζάχαρης ή άλλων συστατικών. Συνοδεύοντας ιδανικά τον πολυάσχολο τρόπο ζωής και «παντρεύοντας» το wellbeing με την υγιεινή διατροφή, το αρωματισμένο νερό έχει ήδη αποκτήσει οπαδούς και στη χώρα μας και οι βιομηχανίες αναζητούν νέες γεύσεις που θα κάνουν τη διαφορά.

Ξεχωριστή κατηγορία αποτελεί το ανθρακούχο μεταλλικό νερό, μια ιδιαίτερα δημοφιλής κατηγορία προϊόντων κυρίως στο εξωτερικό που συχνά αντικαθιστά το φυσικό νερό ακόμη και κατά τη διάρκεια του φαγητού.

Το θέμα της συσκευασίας είναι ένας ακόμη παράγοντας που διαμορφώνει τις νέες τάσεις της αγοράς. Ποσοστό 60% των καταναλωτών στη Βρετανία, απάντησαν σε έρευνα πως τα πλαστικά μπουκάλια του εμφιαλωμένου νερού αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες πηγές μόλυνσης, την ίδια στιγμή που ανέφεραν πως ένα άλλο είδος συσκευασίας θα ταίριαζε καλύτερα στο εν λόγω προϊόν. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει και η τάση που θέλει βιώσιμες συσκευασίες να αντικαθιστούν το κλασικό πλαστικό μπουκάλι νερού, με τις χάρτινες ή ακόμη και τις μεταλλικές συσκευασίες να κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος. Στη Μεγάλη Βρετανία, η Amazon πουλά 5λιτρες συσκευασίες νερού σε χαμηλότερη τιμή προκειμένου να μειώσει τη χρήση πλαστικού των μικρότερων συσκευασιών και να προωθήσει τη βιωσιμότητα.

Άλλωστε, το sustainability, συνδέεται άμεσα με το νερό δημιουργώντας ένα ιδανικό έδαφος για «πράσινες» δράσεις. Σε μια τέτοια δράση προχώρησε το 2022 η Evian, όπου σε συνεργασία με τα super markets Sainsburry’s στο Λονδίνο, καλούσαν τους καταναλωτές στο «Return4Reward», ζητώντας τους να επιστρέψουν τα άδεια μπουκάλια Evian κερδίζοντας συμμετοχές σε διαγωνισμό με έπαθλο εισιτήρια για τον τελικό του Wimbledon 2023.

Το δρόμο της βιωσιμότητας ακολουθεί η εταιρεία Σ. Μεντεκίδης ΑΕ. καθώς ξεκίνησε την εφαρμογή μη αποσπώμενων πωμάτων στα φυσικά μεταλλικά νερά Σέλι και Διός, μέσα στο πλαίσιο των επιταγών της Κυκλικής Οικονομίας και ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τη σχετική ελληνική και ευρωπαϊκή Οδηγία. Τα μη αποσπώμενα καπάκια παραμένουν πάνω στα μπουκάλια, κι έτσι, και με τη συμβολή και συμμετοχή των καταναλωτών, καθώς και των συστημάτων συλλογής και ανακύκλωσης, μπορούν να συλλέγονται και να ανακυκλώνονται μαζί, αυξάνοντας την ανακύκλωση και ενισχύοντας την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθώντας τις επιταγές του sustainability και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, ένα brand με έντονη CSR δράση προχώρησε σε μια σειρά χορηγιών που στηρίζουν και προωθούν αθλητικά ιδεώδη και αξίες. Τους τελευταίους μήνες, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, μέσα από το ολιστικό πρόγραμμα δράσεων «Ο Β-οίκος της ζωής μας», υπήρξε Χορηγός στους τρεις αγώνες του Pho3nix Kids Triathlon by Nicola Spirig, έναν παιδικό αγώνα τρίαθλου που πραγματοποιήθηκε στο CGS (Costeas-Geitonas School), στην Παλλήνη, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης με μέρος των εσόδων να διατίθενται στο «Μαζί για το Παιδί». Το brand στήριξε και ως Χορηγός τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας, μια δράση που συνοδεύθηκε και από διαγωνισμούς με έπαθλο δώρα για τους συμμετέχοντες ενώ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΑΕ συμμετείχε με το brand Βίκος σε δυο δρομικά events – το 3ο Race for Autism (31/3) και το Run4Autism (7/4).

Σε έναν κλάδο που αλλάζει διαρκώς και με οδηγό τις διαρκώς μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες, το εμφιαλωμένο νερό καταφέρνει να συνδυάσει διαχρονικές αξίες με εμπνευσμένο marketing.


Αναστασία Μουστάκα, Εμπορική Διευθύντρια, ProDrinks ΕΠΕ

«Αύξηση αναγνωρισιμότητας, νέα προϊόντα και έμφαση στη βιωσιμότητα οι επόμενοι στόχοι»
«Το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθούμε στην ενίσχυση της παρουσίας των brands, San Benedetto και Ξυνό Νερό, που η ProDrinks διαθέτει στο portfolio της. Στοχεύουμε στη δημιουργία ισχυρών συνεργασιών και στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων μας μέσω έντονης επικοινωνίας στο digital περιβάλλον. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το portfolio της ProDrinks με νέα προϊόντα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα και την ποιότητα».


 

Ειρήνη Αντωνίου, Group Brand Manager, Green Beverages Group

«Οι καταναλωτές έχουν χτίσει μαζί μας μια συναισθηματική σχέση προτίμησης»
«Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι είναι ένα brand με το οποίο οι καταναλωτές έχουν χτίσει μια συναισθηματική σχέση προτίμησης. Στόχος μας είναι να καλλιεργούμε και να ενισχύουμε διαρκώς αυτή τη σχέση, θέτοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής μας κατεύθυνσης τόσο τον άνθρωπο, όσο και τις αξίες που πρεσβεύουμε, ως Ζαγόρι. Κάθε μας επικοινωνία και δράση, έχει ως γνώμονα τη διαχρονικότητα σε συνδυασμό με τη συνεχή ανανέωση της μάρκας, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του καταναλωτικού κοινού αλλά και στις τάσεις που συνεχώς μεταβάλλονται».


 

Φρίντα Μελετίδη, Γενική Διευθύντρια & Διευθύνουσα Σύμβουλος, Σουρωτή ΑΕ

«Παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων για έναν υγιεινό τρόπο ζωής»
«Οι προτεραιότητες της “Σουρωτή Α.Ε.” τα επόμενα χρόνια συνδέονται κυρίως με την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, την αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας μέσω της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών και την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την ενίσχυση δράσεων κοινωνικής προσφοράς και την μείωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Παράλληλα, επικεντρωνόμαστε στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας με τα δίκτυα χονδρεμπόρων, την βελτίωση της παρουσίας μας στο οργανωμένο λιανεμπόριο και την επέκταση στις αγορές εξωτερικού».


Το εμφιαλωμένο νερό μέσα από εμπνευσμένες καμπάνιες
Νερά Μακεδονίας: Η δέσμευση πως το brand θα προσπαθεί να διατηρήσει το περιβάλλον τόσο καθαρό όσο το νερό εκφράζει η καμπάνια των Νερών Μακεδονίας από τη Solid Havas. Σύμφωνα με το σποτ, όταν ο καταναλωτής βλέπει ένα μπουκάλι Νερά Μακεδονίας, ταυτόχρονα βλέπει και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του-ισορροπημένη σκληρότητα, pH 8, χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και φυσικότητα. Η ταινία δημιουργήθηκε για τη Νερά Κρήτης ΑΒΕΕ σε παραγωγή της Bezier Animation Studio.

Θεόνη: Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Θεόνη σε συνεργασία με τη White Ad, παρουσίασε την καμπάνια του με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά, που εξιστορεί τη «μαγική», όπως την περιγράφει, αλήθεια του προϊόντος. Ο ίδιος αναφέρεται σε έναν μύθο, ο οποίος μιλά για μια «μαγική πηγή και ένα μοναδικό νερό που έδινε δύναμη στους ανθρώπους να συνεχίσουν το ταξίδι τους» ενώ το σποτ μιλά για την πηγή που υπάρχει σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και από εκεί αναβλύζει το Θεόνη. Την παραγωγή της ταινίας ανέλαβε η Avion Films σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μπέκου ενώ αποδίδεται φόρος τιμής στη μνήμη του Γιώργου Τσοκόπουλου, από την Avion Films, ο οποίος συντέλεσε στην υλοποίηση της ταινίας.

Νερά Πηγών Γράμμου: Η καμπάνια του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Arrena από την The AdStore εστίασε στο νερό που είναι «καθαρό σαν την αλήθεια, ανέγγιχτο, ελαφρύ, ισορροπημένο και προέρχεται κατευθείαν από την πηγή Κεφαλόβρυσο, στα 1.100μ στον Γράμμο». Για το 2024, η καμπάνια «τρέχει» σε digital περιβάλλον με video campaign, social media / TikTok, Google campaign και natives. Το δημιουργικό της καμπάνιας επιμελήθηκαν η The Adstore και η Creative Director Aννίτα Γρηγοριάδη, ενώ την παραγωγή τηλεοπτικού ανέλαβε η Green Olive Films σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου και Νικόλα Αφεντούλη.