Στο κομμάτι της ενημέρωσης επενδύουν από σήμερα τα τηλεοπτικά κανάλια, αναπροσαρμόζοντας το πρόγραμμά τους, προκειμένου να καλύπτουν αποτελεσματικά όλες τις εξελίξεις με επίκεντρο τον κορωνοϊό.

Προσαρμόζοντας ανάλογα τα προγράμματά τους.

Στο κομμάτι της ενημέρωσης επενδύουν από σήμερα τα τηλεοπτικά κανάλια, αναπροσαρμόζοντας το πρόγραμμά τους, προκειμένου να καλύπτουν αποτελεσματικά όλες τις εξελίξεις με επίκεντρο τον κορωνοϊό. Με στόχο τη συνεχή και πληρέστερη ενημέρωση για το θέμα του κορωνοϊού, το Mega προσθέτει στο πρόγραμμά του έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές, στις οποίες θα παρουσιάζεται με αμεσότητα όλη η σχετική ειδησεογραφία.

Όπως αναφέρει, «σε αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία για όλους μας, το Mega θέτει σαν προτεραιότητά του τη συνεχή ενημέρωση σχετικά με την παγκόσμια πανδημία, τον αγώνα τόσον περιορισμού της διάδοσής της όσον και της ψύχραιμης και προσεκτικής αντιμετώπισής της, τη μεταφορά του μηνύματος προστασίας “Μένουμε στο Σπίτι” και των οδηγιών των θεσμικών φορέων Υγείας».

Ο ΑΝΤ1, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό του, όπως επισημαίνει, αναπροσαρμόζει το πρόγραμμά του, ώστε να ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και ψυχραιμία στις νέες συνθήκες που όλοι καλούμαστε να διαχειριστούμε για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Δευτέρα, προχωρά σε αλλαγές στην καθημερινή του ροή «καθώς θεωρεί ύψιστη υποχρέωσή του να κινηθεί με πυξίδα την επιτακτική ανάγκη των πολιτών για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, αλλά και γιατί κύριο μέλημά του ήταν και είναι η προστασία, με οποιοδήποτε κόστος, της υγείας των εργαζομένων του».

Δίνει πιο έντονο ενημερωτικό χαρακτήρα στο πρόγραμμά του, εντάσσοντας σε αυτό έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές και αυξάνοντας τη διάρκεια του κεντρικού του δελτίου ειδήσεων. Επίσης, αναστέλλει, για όσο διάστημα χρειαστεί, την παραγωγή των ψυχαγωγικών του εκπομπών και σειρών.

Με γνώμονα το ύψιστο αγαθό της υγείας και συναισθανόμενο την ανάγκη των πολιτών για έγκυρη και ψύχραιμη πληροφόρηση, το ενημερωτικό τμήμα του Open ευθυγραμμίζεται με τις κατευθύνσεις της Πολιτείας, του Υπουργείου Υγείας και τις προειδοποιήσεις των Επιστημόνων.

Παρεμβαίνει άμεσα στο ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού και προχωρά, μεταξύ άλλων, στις παρακάτω αλλαγές: Περιορίζονται οι προσκεκλημένοι στα studios του σταθμού, οι συνδέσεις θα είναι συνεχείς, αλλά κυρίως μέσω Live-U, skype κ.λ.π., το δημοσιογραφικό δυναμικό θα απασχολείται σε «κυλιόμενες» βάρδιες, έτσι ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις, και θα υπάρχουν ειδικά ενημερωτικά δελτία ειδήσεων σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού, υπό τον τίτλο: «Μένουμε σπίτι- Ό,τι συμβαίνει».

Στην αναπροσαρμογή του προγράμματός του προχωρά και ο Σκάι, βάσει των τελευταίων εξελίξεων: «Με βασική προτεραιότητα την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για τα θέματα που συγκλονίζουν την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και την προστασία της υγείας των εργαζομένων του, ο Σκάι αλλάζει την καθημερινή ροή του προγράμματός του. Αυξάνει τις ώρες μετάδοσης των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων, εντάσσει έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές, ενώ, παράλληλα, διακόπτει τη μετάδοση των ζωντανών ψυχαγωγικών εκπομπών».

Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι το ανθρώπινο δυναμικό του ασφαλές, και ο Alpha συνεχίζει τη ροή του προγράμματός του, ενισχύοντας το κομμάτι της ενημέρωσης. Ενδεικτικά, προσαρμόζει τη θεματολογία της εκπομπής «Happy Day στον Alpha» ρίχνοντας τη βαρύτητα σε θέματα που αφορούν στην υγεία, ενώ παρατείνει τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων σε 2 ώρες.

Το Alpha News θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 21:00 ώστε να μεταφέρει στους τηλεθεατές ενδελεχώς όλες τις εξελίξεις, τις νέες οδηγίες και τα μέτρα που αφορούν στη συνθήκη που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα, αλλά και παγκοσμίως.