1. Διατήρηση ενός μόνον κρατικού τηλεοπτικού καναλιού κι ενός ραδιοφωνικού σταθμού, πανελλαδικής εμβέλειας.
2. Επιλογή των καλύτερων ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων και ένταξή τους στο ένα κανάλι, στον ένα σταθμό.
3. Απόλυση 6.000 περίπου υπεράριθμων υπαλλήλων.

«Κάνω, χωρίς να με υποχρεώνει κανείς, ό,τι οι άλλοι κάνουν, μόνον επειδή φοβούνται τον νόμο»!, Αριστοτέλης, Έλληνας φιλόσοφος (384-322 π.Χ.)

<?P>Με ένα τέτοιο μέτρο:
1. Θα μειωνόταν δραματικά το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ.
2. Θα μπορούσε να εκποιηθεί ένα μεγάλο μέρος πάγιων ηλεκτρονικών, τεχνικών και άλλων στοιχείων, που θα απέφερε πρόσθετα έσοδα στο κράτος.
3. Θα βελτιωνόταν θεαματικά και συνολικά το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα.
4. Θα μπορούσε μάλλον ακόμη και να μειωθεί η εισφορά των πολιτών.

Αυτό όμως δυστυχώς δεν θα γίνει, ποτέ, γιατί δεν το προέβλεψε το… Μνημόνιο!

– Λειτουργοί για πάρτη τους!
«Είμαστε λειτουργοί, που προσφέρουμε υπεύθυνες υπηρεσίες υγείας», βροντοφωνάζουν οι φαρμακοποιοί, προκειμένου να κρατήσουν κλειστό το επάγγελμά τους. Οι γιατροί άραγε, δεν είναι λειτουργοί, που προσφέρουν υπεύθυνες υπηρεσίες υγείας; Γιατί το δικό τους επάγγελμα είναι ανοιχτό κι όποιος θέλει ανοίγει, όποτε και όπου θέλει ένα ιατρείο; Όλοι θυμούνται ότι είναι «λειτουργοί», όταν θίγονται τα συμφέροντά τους, αλλά το ξεχνάνε εντελώς όταν με κομπίνες και απάτες εκμεταλλεύονται τον πολίτη και κλέβουν το κράτος!

– Νόμοι χωρίς αντίκρισμα!
Αυτό που μοιάζει να μην είναι
σε θέση να καταλάβει αυτή η κυβέρνηση (όπως και πολλές προηγούμενες), είναι πως «δουλειά» της δεν είναι να ψηφίζει νόμους «με τη σέσουλα»! Αυτό είναι δουλειά της Νομοθετικής Εξουσίας, της Βουλής. Δουλειά της κυβέρνησης, δηλαδή της Εκτελεστικής Εξουσίας είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι. Κι αυτόματα έρχεται στο μυαλό η ιστορική ρήση του Εμμ. Ροΐδη: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μόνο νόμο, που να κάνει υποχρεωτική την εφαρμογή των… νόμων»!

– Απαντήσεις…
«Τι να απαντήσει κανείς σε επαγγελματίες αντικομουνιστές;»,
δήλωσε η κ. Αλ. Παπαρήγα για τον κ. Θ. Πάγκαλο. Και το 85% του ελληνικού λαού μπορεί να ρωτήσει: «Τι να απαντήσει κανείς στους επαγγελματίες, αντιδημοκράτες και αραχνιασμένους, αμετανόητους νοσταλγούς των Γκουλάγκ»;

– Ακόμη και στον γκρεμό!…
«Το καταλυτικότερο επιχείρηµα, των κοινοτικών που μετέχουν στην Τρόικα είναι ότι µε τις μετατάξεις δεν επιτυγχάνεται ο διπλός στόχος, αφενός της εξυγίανσης και συρρίκνωσης του δηµοσίου τοµέα και αφετέρου, του περιορισµού -µε µόνιµο χαρακτήρα- του δηµοσιονοµικού κόστους που έχει η µισθοδοσία τόσων δηµοσίων υπαλλήλων. Έτσι, λένε, υποσκάπτεται και η δυνατότητα της χώρας να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, σε αντίθεση µε την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που τουλάχιστον δεν έχουν το βαρίδι του αναποτελεσµατικού δηµόσιου τοµέα να αντιµετωπίσουν µέσα στην κρίση». (NEA – 31.12.10). Πολύ ωραία! Καλά που υπάρχει κι η Τρόικα, για να επισημαίνει τα αυτονόητα και να αναδεικνύει το τεράστιο μέγεθος της ανικανότητας των κυβερνώντων, μοναδική έγνοια των οποίων, εξακολουθεί να είναι (ακόμη και την ώρα της πτώσης στον γκρεμό), η προστασία των πελατών-ψηφοφόρων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ!

– Μουσική για τα μάτια!
Κάποτε η μουσική μίλαγε
στ’ αυτιά και στην ψυχή. Τώρα μιλάει στα μάτια και στο… σώμα!

– Εμείς οι παντογνώστες
Η έρευνα αποτελεί παγκοσμίως
τη σημαντικότερη υποδομή για την εξέλιξη και την πρόοδο. Παγκοσμίως, εκτός από την Ελλάδα, όπου θεωρείται «περιττή πολυτέλεια»! Στο τρέχον ΕΣΠΑ προβλέπεται €1,541 εκ. για τη χρηματοδότηση της έρευνας. Ξέρετε πόσα από αυτά έχουν απορροφηθεί; Έξι (6) εκατομμύρια! «Πάντα υπάρχει κάπου, κάτι απίστευτο, που περιμένει να γίνει γνωστό», έλεγε ο Carl Sagan, αμερικανός επιστήμων (1934-96). Εμείς, οι Έλληνες όμως, ως γνωστόν, τα ξέρουμε όλα και δεν χρειάζεται να ψάχνουμε!

– Οι ταλαίπωροι…
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, καλλιτέχνες κ.λπ.
δηλώνουν μέσο ετήσιο εισόδημα €10.000! Ζούνε δηλαδή οι ταλαίπωροι με περίπου €900 τον μήνα! Τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τα ταξίδια, τα ακριβά ρούχα, τα γλέντια, οι πολυτελείς γαμήλιες δεξιώσεις τους χρηματοδοτούνται από… δάνεια φίλων, σύμφωνα με το πρότυπο του αείμνηστου Ανδρέα, που είχε χτίσει τη βίλα του με δάνεια φίλων. Αυτοί μαζί με τους επίσης συνεπώς φοροδιαφεύγοντες μικρομεσαίους μαγαζάτορες, ξεπερνούν τις 800.000 φορολογούμενους. Εξ ου και το 60% των Ελλήνων δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο!

– Εδώ καράβια χάνονται…
Αφού «τακτοποίησε» την Ελλάδα,
αφήνοντας «τα καράβια να χάνονται» ο Πρωθυπουργός μας, τώρα έβαλε πλώρη, για να «νοικοκυρέψει» την Ευρωπαϊκή Ένωση! Εκρηκτικός συνδυασμός σύγχυσης ρόλου, ανεπάρκειας και αλαζονείας!