Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και η πρωτοβουλία Ελλα-Δικά Μας, μέσω της πανελλαδικής της εμβέλειας, προχωρούν σε κοινό πρόγραμμα συνεργασίας με στόχο τη στήριξη των Δήμων της χώρας.

Στήριξη των Δήμων της χώρας, εν μέσω πανδημίας.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και η πρωτοβουλία Ελλα-Δικά Μας, μέσω της πανελλαδικής της εμβέλειας, προχωρούν σε κοινό πρόγραμμα συνεργασίας με στόχο τη στήριξη των Δήμων της χώρας. Η πρωτοβουλία Ελλα-Δικά Μας μέσω της ΚΕΔΕ, σε πρώτο χρόνο ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Δήμου Αθηναίων στον οποίο εντοπίζονται τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19.

Οι εταιρίες-Μέλη της Πρωτοβουλίας, Χήτος ΑΒΕΕ – Ζαγόρι, Λουξ, Οικογένεια Στεργίου, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για παροχή στήριξης στο έργο που επιτελούν οι διεπιστημονικές ομάδες του Δήμου που καθημερινά βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας και καταγράφουν τους άστεγους που διαβιούν στην πόλη καθώς και τις ανάγκες τους, ενώ τους ενημερώνουν για τις δομές και τα προγράμματα υποδοχής. Παράλληλα, μέσω της χαρτογράφησης των αναγκών όλων των Δήμων της χώρας από την ΚΕΔΕ, θα πραγματοποιηθεί συνεισφορά των Μελών της Πρωτοβουλίας στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Ξάνθης και του Δήμου Τρικκαίων.