Στην τρίτη χρονιά που εκπονείται, η έκθεση της Deloitte «Women@Work 2022: A Global Outlook», στην οποία συμμετέχουν 5.000 γυναίκες σε 10 χώρες, εντοπίζει κάποια σημάδια προόδου, όσον αφορά στις γυναίκες στον χώρο εργασίας.

Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν περιοχές που προκαλούν ανησυχία, τα ποσοστά επαγγελματικής εξουθένωσης μειώθηκαν, λιγότεροι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν συμπεριφορές αποκλεισμού και οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυξήθηκαν οι θετικές εμπειρίες τους με την υβριδική εργασία τον περασμένο χρόνο.

Οι γυναίκες εξακολουθούν να μη νιώθουν άνετα να αναφερθούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον χώρο εργασίας, οι οποίες σχετίζονται με την ψυχική και προσωπική υγεία, ενώ πολλές παλεύουν σιωπηλά με συμπτώματα εμμηνόρροιας και εμμηνόπαυσης.

Πολλές εργαζόμενες γυναίκες φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τις οικιακές εργασίες και αισθάνονται ότι πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην επαγγελματική σταδιοδρομία του συντρόφου τους σε σχέση με τη δική τους.

Περισσότερες γυναίκες παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους, παγκοσμίως, τους τελευταίους 12 μήνες σε σχέση με το 2020 και 2021 συνδυαστικά, αναφέροντας την έλλειψη ευελιξίας στο εργασιακό περιβάλλον ανάμεσα στις κυριότερες αιτίες.