Η νέα εφημερίδα, της οποίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ο νέος τίτλος, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο και θα βρίσκεται στα περίπτερα της χώρας κάθε Σάββατο. Η κίνηση αυτή αναμένεται να «ζωηρέψει» την αγορά του Σαββάτου, η οποία φαίνεται να έχει χάσει τη δυναμική των τελευταίων χρόνων, αφού οι ενδείξεις είναι ότι τείνει να «ενοποιηθεί» με την αγορά της Κυριακής, η οποία εν μέρει διατηρεί την ισχύ της.

Η εξέλιξη αυτή εν πολλοίς αποτελεί απόρροια της κρίσης, που αναγκάζει τους αναγνώστες να αγοράζουν με λιγότερη συχνότητα εφημερίδες και όταν το κάνουν, να προτιμούν τις κυριακάτικες. H αγορά του Σαββάτου μετράει ήδη μια σημαντική απώλεια, αυτήν του Κόσμου του Επενδυτή, ο οποίος πριν αναστείλει τη λειτουργία του είχε κυκλοφορία περί τα 20.000 φύλλα πανελλαδικά. Ενδεικτικό της πτώσης της δυναμικής της αγοράς του Σαββάτου είναι και η στρατηγική απόφαση της «Ισοτιμίας», να «περάσει» στην αγορά της Κυριακής, μετά και τις σημαντικές αλλαγές που θα επέλθουν στο φύλλο από το νέο δημοσιογραφικό team που ανέλαβε να την «τρέξει».

Η Ισοτιμία το τελευταίο διάστημα διατηρεί πανελλαδική κυκλοφορία που κυμαίνεται από τα 3.000 μέχρι τα 4.500 φύλλα περίπου. Μετά την αναστολή έκδοσης του «Κόσμου του Επενδυτή», στην οικονομική ενημέρωση του Σαββάτου παραμένει η «Ημερησία του Σαββάτου», μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκδοση, με κυκλοφορία που κυμαίνεται από 6.500 μέχρι 8.500 φύλλα, ανάλογα βέβαια και με τις εκάστοτε προσφορές της.

Σταθερές αξίες για το Σάββατο παραμένουν οι εφημερίδες «Αξία», με κυκλοφορία μεταξύ 5.500 και 7.500 φύλλων και «Κεφάλαιο», με κυκλοφορία περί τα 4.000 και 5.000 φύλλα πανελλαδικά. Η αποδυνάμωση της αγοράς του Σαββάτου ωστόσο, δημιουργεί την ίδια στιγμή ευκαιρίες για όσους τίτλους θελήσουν να εισέλθουν σε αυτή, προσφέροντας βέβαια ένα αξιόπιστο, πλούσιο και ουσιαστικού περιεχομένου εκδοτικό προϊόν, το οποίο θα απαντά στις ανάγκες ενημέρωσης των αναγνωστών.

Στελέχη της αγοράς, σχολιάζοντας στο Marketing Week τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά του Σαββάτου, επισημαίνουν την ύπαρξη εν δυνάμει ευκαιριών για τίτλους που έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Έτσι, η απόφαση της Medihold να λανσάρει νέα εφημερίδα, η οποία παράλληλα εκτός από οικονομική θα είναι και πολιτική, ίσως αλλάξει και πάλι τα δεδομένα.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες για τη νέα εφημερίδα, δίνουν την εικόνα ενός τίτλου που μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι για τους ανταγωνιστές της. Με πολύ καλή δημοσιογραφική ομάδα, σοβαρή και μεστή πληροφόρηση, ευρύτερη θεματολογία, αλλά και σύγχρονο κασέ. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται τις προσεχείς ημέρες.

Η νέα εφημερίδα, πέρα όλων των άλλων, αναμένεται να έχει και ένα επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αυτό του δικού της τυπογραφείου, το οποίο ανήκει στη Newspress Hold, θυγατρική της Medihold. Μάλιστα, η απόδοση του επιχειρηματικού εγχειρήματος λειτουργίας του τυπογραφείου αυτού κρίθηκε απολύτως ικανοποιητική, με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου χρόνου λειτουργίας, το 2011, που έκλεισε με σημαντική κερδοφορία, αλλά και υψηλά ποιοτικά standards, τα οποία έχουν συμβάλει στη συνεχή αύξηση του αριθμού των νέων πελατών της. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τη Medihold κατά τη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αμέσως προσεχές διάστημα βγαίνει στον διαδικτυακό «αέρα» το πλήρως ανανεωμένο site της ίδιας εταιρείας, www.xrimaonline.gr, επανασχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της online ενημέρωσης.