Κατά την εκδήλωση, αναπτύχθηκαν οι παράγοντες και οι πρακτικές που βελτιώνουν την υγεία και την ευεξία, παρουσιάστηκαν συνταγές για υγιεινή διατροφή και διατροφολόγιο, ενώ με τη συνεργασία σεφ εξειδικευμένου σε θέματα υγιεινής διατροφής πραγματοποιήθηκε επίδειξη παρασκευής απλών γευμάτων, με δοκιμή των παρασκευασμάτων από τους εργαζόμενους της Interamerican που παρακολούθησαν το σεμινάριο. Aκόμη, εκ μέρους του Ινστιτούτου Prolepsis παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Διατροφή» για μαθητές νηπιαγωγείων και σχολείων που βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα και πλήττονται από τη φτώχεια.