Παρουσιάστηκε και σχετική έρευνα της Focus Bari
Διεξήχθη την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου η εκδήλωση «Ο δρόμος προς την κορυφή» που διοργάνωσε η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) στο «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος της ΕΑΣΕ και η Μαρίκα Λάμπρου, Συντονίστρια της σχετικής Ομάδας Δράσης της ΕΑΣΕ αναφέρθηκαν στην έλλειψη γυναικών σε υψηλές ηγετικές θέσεις, την ανισορροπία που αυτή προκαλεί στη σύγχρονη ανάπτυξη των επιχειρήσεων και τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου τους στην εταιρική πυραμίδα. Στη εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η ΕΑΣΕ στα μέλη της επαγγελματίες CEOs με τη συνεργασία της Focus Bari. Mερικά από τα συμπεράσματά της ήταν τα εξής: Ο αποτελεσματικός ηγέτης πρέπει να δίνει όραμα και σκοπό και να έχει αυτογνωσία και αυτοέλεγχο. Οι ικανότητες, η εμπειρία και ο χαρακτήρας είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός επαγγελματία μάνατζερ για μια επιτυχημένη πορεία προς την κορυφή.

Στην πλειονότητά τους οι CEOs ένιωθαν πάντα σίγουροι για την ικανότητά τους να προχωρήσουν ψηλά, παρακάμπτοντας  τα όποια εμπόδια, ενώ αναγκάστηκαν να κάνουν αρκετές θυσίες κυρίως σε ό,τι αφορά στον χρόνο για τον εαυτό τους και τα αγαπημένα πρόσωπα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Dixons, Χριστίνα Ιωαννίδη, Director της Hay Group, Νίκος Καυκάς, Πρόεδρος της Β. Καυκάς, Νίκη Κουτσιανά, Πρόεδρος της Apivita και Φραγκίσκη Μελίσσα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Vodafone, συζήτησαν τα αποτελέσματα της έρευνας και μίλησαν για τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός αποτελεσματικού ηγέτη, καθώς και για την έλλειψη γυναικών σε υψηλές ηγετικές θέσεις.