Εκατομμύρια χρήστες φαίνεται να χάνει το WhatsApp, λόγω των ανησυχιών ότι η αλλαγή στους όρους χρήσης του θα πλήξουν την ιδιωτικότητά τους. Η υπηρεσία μηνυμάτων, ιδιοκτησίας Facebook, αναγκάστηκε να καθυστερήσει την εφαρμογή των νέων όρων, η οποία αναμενόταν στις 8 Φεβρουαρίου, καθώς οι χρήστες στρέφονται σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όπως το Signal και το Telegram.

Η υπηρεσία προσπαθεί να κατευνάσει τους φόβους των χρηστών ότι η αναβάθμιση θα αποκαλύψει τα δεδομένα τους στη μητρική εταιρεία, Facebook, και αναφέρει ότι αφορά αποκλειστικά σε μια νέα ομάδα features που θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να στέλνουν μήνυμα, μέσω What’sApp, στις εταιρείες και θα προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο που η εφαρμογή συλλέγει δεδομένα.

Επιπλέον, θεωρεί ότι, ενώ οι αγορές από εταιρείες μέσω του What’sApp είναι μια σχετικά καινούργια δυνατότητα, στο μέλλον θα τις προτιμούν όλο και περισσότεροι καταναλωτές, πράγμα το οποίο καθιστά απαραίτητη την αναβάθμιση. Προσθέτει δε ότι θα επιτρέπεται στους χρήστες να «αναθεωρούν οι ίδιοι σταδιακά τη διαδικασία» πριν από την εφαρμογή των νέων επιλογών στις 15 Μαΐου.

(Πηγή: marketingweek.com)