Η NTT Data, η 6η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής διεθνώς, εισέρχεται στην ελληνική αγορά, ιδρύοντας ένα νέο γραφείο το οποίο «θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εδραίωση της ηγετικής της θέσης στην Ευρώπη».

Συγκεκριμένα, η NTT Data πιστεύει ότι η Ελλάδα θα επιφέρει προστιθέμενη αξία στην εταιρεία, ενώ η είσοδός της στην ελληνική αγορά καταδεικνύει τη δέσμευσή της στην προσέλκυση νέων εργαζομένων διεθνώς. Η εταιρεία σκοπεύει να αναζητήσει νέα ταλέντα, να επενδύσει στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξή τους και να τους εντάξει σε στρατηγικά έργα, ενώ θα συμπράξει και με πανεπιστήμια για εγχώρια έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύεται να προσλάβει περισσότερους από 100 υπαλλήλους φέτος και πάνω από 400 έως το 2026.

Ο Ευάγγελος Κωνσταντίνης, Διευθύνων Σύμβουλος NTT Data Ελλάδος, ανέφερε: «Η είσοδός μας στην ελληνική αγορά είναι μία σημαντική ευκαιρία για το ανθρώπινο δυναμικό στη χώρα. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι με την ίδρυση του γραφείου μας θα συνεισφέρουμε στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα να εξαλείψει το “brain drain” και να γίνει κόμβος καινοτομίας».