Στην έξοδο από την Digea αναμένεται να ακολουθήσουν και τα περιφερειακά Μέσα;
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο Υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος, εγκαινίασαν τη λειτουργία του ιδιόκτητου δικτύου μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Η ΕΡΤ εξασφάλισε 135 πομπούς επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος, έναντι 1,6 εκατ. ευρώ και αποδεσμεύεται πλέον από την Digea στην οποία κατέβαλε ετησίως 1,6 εκατ. ευρώ για τη διανομή του σήματός της στην επικράτεια. Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος ανέφερε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι όποιες εργασίες απαιτούνται για την πλήρη ενεργοποίηση της δεύτερης πολυπλεξίας και της θυγατρικής ΕΡΤ-Net, «μπορούμε με νηφαλιότητα και σε νέα βάση να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματα των περιφερειακών καναλιών με τη Digea».

Όπως είπε, τα περιφερειακά κανάλια διαμαρτύρονται για το ενοίκιο που πληρώνουν στη Digea, αλλά και για την ποιότητα μετάδοσης του σήματός τους από αυτήν, ενώ, ο εκπρόσωπος της Digea δήλωσε πρόσφατα σε ημερίδα της Ένωσης Περιφερειακών Καναλιών ότι και η Digea θέλει να απαλλαγεί από τους περιφερειακούς σταθμούς γιατί η μεταφορά του ψηφιακού τους σήματος φέρνει ζημίες στην εταιρεία.

«Σε αυτό το πλαίσιο», σχολίασε ο Λ. Κρέτσος, «εμείς δεν θα εμποδίσουμε την πιθανότητα ενός συναινετικού διαζυγίου μεταξύ των περιφερειακών σταθμών και της Digea, αλλά αντίθετα θα τη διευκολύνουμε έχοντας πλέον και το δίκτυο της ΕΡΤ σε ετοιμότητα. Όλα όμως πρέπει να γίνουν με σχέδιο, σε κλίμα ειλικρινούς διαλόγου και συναίνεσης και στο πλαίσιο των όσων ορίζει ο εθνικός χάρτης για τη διάθεση του δεύτερου ψηφιακού μερίσματος».