Θεωρείται εκ των θεμελιωτών της ελληνικής διαφήμισης.

Σε ηλικία 78 ετών απεβίωσε την Δευτέρα 4 Μαΐου ο Χρόνης Βικονόπουλος, ένας από τους θεμελιωτές της ελληνικής διαφήμισης. Γεννημένος το 1942, ο Χρόνης Βικονόπουλος ξεκίνησε την δραστηριότητά του στη διαφήμιση το 1966, όταν ίδρυσε τη διαφημιστική εταιρεία Γραφίς, η οποία αποτέλεσε μια από τις πλέον ιστορικές διαφημιστικές εταιρείες της χώρας.

Το 1989 δε, δημιούργησε την Multilink, εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας, στην οποία ασκούσε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου. Επτά χρόνια αργότερα μεταβιβάζει την Γραφίς στον όμιλο της BBDO και ιδρύει την διαφημιστική εταιρεία D’Arcy Athens, κάνοντας δυναμική επανεκκίνηση στην καριέρα του. Ο ίδιος αγαπούσε ιδιαίτερα το αυτοκίνητο, έχοντας κατά καιρούς δημιουργήσει επιτυχημένες διαφημίσεις για τα αυτοκίνητα Alfa Romeo, Skoda, Lancia και Autobianchi.

Μάλιστα, από το 1976 ως το 1979 ήταν συνδιευθύνων σύμβουλος της Motor Hellas, που αντιπροσώπευε στη χώρα μας την Alfa Romeo, ενώ από το 1980 ως το 1995 υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΛΑΜΔΑ, αντιπροσώπου των αυτοκινήτων Lancia και Autobianchi. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του τιμήθηκε με πλήθος βραβείων από διεθνείς και ελληνικούς διαγωνισμούς διαφήμισης, ενώ για πολλά χρόνια αρθρογραφούσε σε εφημερίδες και περιοδικά.