Η φετινή σειρά αποτελείται από έξι επιμέρους εκδόσεις, τις The Leadership Edge, The Marketing Edge, The People Edge, The IT & Operations Edge, The Banking & Finance Edge και The Corporate Affairs Edge.

Mε εστίαση στα πρόσωπα και τις εταιρείες που διαμορφώνουν το μέλλον του Μanagement στη χώρα μας, η σειρά επικεντρώνεται στον απαραίτητο μετασχηματισμό των υφιστάμενων μοντέλων και πρακτικών κάθε τομέα (Leadership, Marketing, People, IT & Operations, Banking & Finance, Corporate Affairs) προσφέροντας μοναδικής αξίας τεχνογνωσία, καινοτόμες εμπειρίες και γνώσεις, χρήσιμες σε όλα τα στελέχη. Κάθε έκδοση διακρίνεται από τον προσωποκεντρικό της χαρακτήρα, καθώς διεθνείς προσωπικότητες και κορυφαίοι έλληνες Μanagers αποτυπώνουν μέσα από αναλύσεις, αρθρογραφία και συνεντεύξεις, τις καινοτομίες, την αποτελεσματικότητα των νέων ιδεών και τάσεων που διαμορφώνονται.

Οι δύο πρώτες εκδόσεις της σειράς κέρδισαν τις εντυπώσεις με ιδιαίτερα θετική αποδοχή από περισσότερα από 4.000 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς. «Στόχος των ειδικών εκδόσεων “The Edge” είναι η παροχή στα μέλη της ΕΕΔΕ εκείνου του πολύτιμου υλικού που θα τους διευκολύνει στις καίριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ως σύγχρονοι έλληνες Μanagers» δήλωσε ο Ντίνος Λαμπρινόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΕΔΕ.

Η φετινή έκδοση
Τhe Marketing Edge
H oικονομική κρίση και τα νέα δεδομένα που θέτει για το Μάρκετινγκ, η αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά, η ανάγκη επένδυσης και ενίσχυσης του brand value, o ρόλος των social media με τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που κρύβουν, τα νέα μέσα, η δύναμη των data και οι τρόποι ανάπτυξης αμφίδρομης επικοινωνίας με τους καταναλωτές, είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που απασχόλησαν τα ανώτατα και ανώτερα στελέχη του Marketing που κατέθεσαν τις απόψεις τους στη φετινή έκδοση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Σωτήρη Σπυρακόπουλο, Διευθυντή Μάρκετινγκ της ΦΑΓΕ, Αχιλλέα Αγγελόπουλο, Head of Category/Customer & CD Operations της Ελαΐς/Unilever Hellas, Iωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Marketing του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Χρήστο Αλεβίζο, Group Brand Manager της Nestle Hellas, Κώστα Θεοφιλόπουλο, Marketing Manager της Άμβυξ, Alexander Koch, Διευθυντή Μάρκετινγκ της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Μάρθα Καμπύλη, Marketing & Communication Senior Manager της Mercedes-Benz Hellas, Άντα Γιαννεσκή, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Ιkea/House Market, Nίκο Ασημακόπουλο, Group Brand Manager της Elbisco κ.ά.

The Corporate Affairs Edge
Η Εταιρική Επικοινωνία κοιτάει στο μέλλον. Η φετινή έκδοση «The Edge Corporate Affairs» καταγράφει τις τάσεις που θα διαμορφώσουν τον κλάδο όχι μόνον το 2012, αλλά κοιτώντας ακόμη πιο μακριά, ως το 2020. Επιπλέον, μέσα από την μοναδική στο είδος της έρευνα European Communication Monitor, σκιαγραφείται η σημερινή εικόνα της εν λόγω αγοράς, προσφέροντας πολύτιμα insights για τη δομή και ανάπτυξη της επικοινωνίας στην Ευρώπη: Πώς διαμορφώνεται σήμερα η φήμη των Δημοσίων Σχέσεων; Ποια μοντέλα και λειτουργίες αναμένεται να κυριαρχήσουν; Ποιος είναι ο ρόλος του ROI; Πού εντοπίζεται το χάσμα στη σχέση των PR με τα social media;

Στην έκδοση συμμετέχουν καταθέτοντας τις απόψεις τους αναγνωρισμένα στελέχη του χώρου της Εταιρικής Επικοινωνίας: Κορίνα Πατέλη-Bell, Διευθύντρια Επικοινωνίας Fiat Group Automobiles Hellas, Πάολα Χαϊδούλη, Brand Communication Manager LG Electronics Hellas, Σίσσυ Ηλιοπούλου, Senior Communications Manager Novartis Hellas, Ανθή Τροκούδη, Διευθύντρια Επικοινωνίας Public, Γιάννης Παπάζογλου, Ειδικός Σύμβουλος Επικοινωνίας ΔΕΗ, Χριστιάνα Πειρασμάκη, MBA Σύμβουλος Εταιρικών Σχέσεων, Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης oμίλου Interamerican, Γιάννης Φρέρης, Αντιπρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΥΠ, Σπύρος Μ. Ξένος, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας Τιτάν.

Τhe IT & Operations Edge
Οι νέες ισορροπίες τις οποίες καλείται να διαμορφώσει η Διεύθυνση Πληροφορικής, αξιοποιώντας την τεχνολογία για τον περιορισμό του κόστους αλλά και τη στήριξη της καινοτομίας, αποτελούν τον κεντρικό προβληματισμό της φετινής έκδοσης Τhe IT & Operations Edge. Το Cloud Computing, τα Big Data και το Consumerization of IT, είναι τρεις από τις βασικές τάσεις που απασχολούν κάθε CIO και αναδιαμορφώνουν τη σύγχρονη επιχείρηση.

Στα στελέχη Πληροφορικής που κατέθεσαν τις απόψεις τους στη φετινή έκδοση περιλαμβάνονται οι: Λεωνίδας Δαραβέλης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΔΑΑ, Γιάννης Δελής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας και Οργάνωσης Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, Παναγιώτης Σέρρης, Διευθυντής Πληροφορικής Toyota Ελλάς, Λεωνίδας Α. Τσιγώνιας Διευθυντής Πληροφορικής & Οργάνωσης Μετρό Αθήνας, Γιώργος Αντωνούλης, Regional IT Manager SE Europe της Colgate-Palmolive Services και Ιωάννης Καραθανάσης, Διευθυντής Πληροφορικής της Ελληνικά Ναυπηγεία.

Banking & Finance
Η διαχείριση της ρευστότητας, η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων εν μέσω αναμόρφωσης του τραπεζικού συστήματος καθώς και το φλέγον πρόβλημα του πιστωτικού κινδύνου κατέχουν κεντρική θέση στα άρθρα των Οικονομικών Διευθυντών, στην έκδοση Banking and Finance Edge. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Αναστάσιο Ροδόπουλο, CFO της Mamidoil-Jetoil, Βασίλη Ανδρικόπουλο, Οικονομικό Διευθυντή Aγορών Δυτικής Ευρώπης στη Diageo Hellas, Σάσσα Ηλιαδάκη, Οικονομική Διευθύντρια της Tasty Foods, Νίκο Κατσαΐτη, Οικονομικό Διευθυντή της Sanofi-Aventis και Ανδρέα Χασάπη, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Eurobank EFG και Πρόεδρο ΔΣ της Eurobank EFG Factors.

The People Edge
Οι Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού είναι από τις πρώτες που επηρεάζονται από τα νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας και την οικονομική κρίση. Ποιος είναι ο ρόλος του HR Manager σήμερα, πώς μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της εταιρείας, ποιες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος, πώς μπορούν οι εργαζόμενοι σε εποχές ανασφάλειας και περικοπών να δεσμευτούν και να κινητοποιηθούν, πώς αναμένεται να είναι το μέλλον του HR και οι νέες τάσεις εργασίας;

Για αυτά και άλλα πολλά, καταθέτουν τις απόψεις τους στη φετινή έκδοση The People Edge, κορυφαία στελέχη του HR όπως οι Ιωάννης Μποζοβίτης, Sales & HR Director της Praktiker Hellas, Άγγελος Κόκοτος, Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικών Υπηρεσιών Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Γιάννης Κουτράκης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της IBM Ελλάδος & Κύπρου, Γιάννης Κόλλας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου ΤΙΤΑΝ και Μέλος της Δ.Ε. του ΙΜΑΔ, Γιάννης Δρίτσας, Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού της Metro κ.ά.

The Leadership Edge
Στελέχη και επιχειρηματίες έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν μία εντελώς απρόβλεπτη και πρωτόγνωρη κατάσταση που προέκυψε από την οικονομική κρίση.
Καθώς ο ρόλος του ηγέτη είναι καθοριστικός για το μέλλον κάθε επιχείρησης, οφείλει να κινείται με προσεκτικά βήματα, διατηρώντας όμως την ψυχραιμία του και αποτελώντας έμπνευση για το σύνολο του οργανισμού.

Στη φετινή έκδοση του The Leadership Edge, Διευθύνοντες Σύμβουλοι κορυφαίων εταιρειών, αναλύουν τις αλλαγές του ελληνικού μάνατζμεντ από την οικονομική κρίση, μιλούν για τις προκλήσεις του εμπορικού περιβάλλοντος, προσδιορίζουν τι είναι αυτό που απαιτούν οι καιροί από την ανώτατη διοίκηση, αναφέρονται στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, αλλά και στο πόσο έτοιμες είναι οι εταιρείες για αλλαγές και για καινοτομία, ενώ επιχειρούν να προβλέψουν το μέλλον της ηγεσίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Τιτάν, Αριστοτέλη Παντελιάδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Metro, Κωνσταντίνο Μαχαίρα, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Νοτιοανατολικής Ευρώπης, του ομίλου Delhaize, Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Αττική Μελισσοκομική Εταιρείας, Λιλή Περγαντά, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Power Health κ.ά.