Οι γυναίκες είναι το 51% των Ελλήνων. Κι όμως, αποτελούν μόνο το 21,6% των βουλευτών, 15,5% των υπουργών και 5,4% των δημάρχων, παρά τη θεσμοθετημένη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια. Ενόψει των εκλογών, η νέα καμπάνια από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου φέρνει στο προσκήνιο «την αδικία αυτής της ανακολουθίας και προωθεί την ψήφο σε ικανές γυναίκες, κόντρα στις διακρίσεις φύλου».

Το τηλεοπτικό σποτ που δημιούργησε η Frank & Fame είναι ένα λιτό αλλά ηχηρό μήνυμα. Με χρήση ειδικών εφέ μακιγιάζ, καταδεικνύει πώς μόνο η διαφορά στο φύλο ενός υποψηφίου μπορεί να μειώσει κατά 60% της πιθανότητες εκλογής, ακόμη κι αν έχει τις ίδιες ικανότητες, αξίες και διαπιστευτήρια.

Την ταινία σκηνοθέτησε η Στέλλα Σερέφογλου σε παραγωγή Stefi & Lynx Productions, με τον Αλέξανδρο Λόγγο να δημιουργεί το SFX makeup. Η Rabbeats Music επιμελήθηκε τον ήχο και το ραδιοφωνικό σποτ, που ξεκινά με τη φράση «Θα ήθελα να πιστεύω ότι οι Ελληνίδες είμαστε άχρηστες» για «να καταγγείλει τα αβάσιμα στερεότυπα που ακόμη αποκλείουν γυναίκες από την πολιτική».