Ν. Κωνσταντέλλος: «4 στους 10 CEOs οριοθετούν την επάνοδο της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014»

Η επιστροφή του δείκτη σε ανοδική τροχιά εκφράζει την επάνοδο στις θετικές προσδοκίες, δείχνοντας παράλληλα ότι η επιβράδυνση που σημειώθηκε το προηγούμενο τρίμηνο ήταν παροδική. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων δείχνει βελτίωση του οικονομικού κλίματος έναντι του προηγούμενου τριμήνου σε όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων, και ιδιαίτερα στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης (ΕΑΣΕ-CEO Current status Index) βελτιώθηκε στις 124 μονάδες, ενώ ο δείκτης προσδοκιών αυξήθηκε στις 155 μονάδες.

«Η επιστροφή στην ανοδική τάση που έχει διαμορφωθεί στα 7 τελευταία τρίμηνα, αποτυπώνει την μακροπρόθεσμη σταθερότητα και αισιοδοξία με την οποία αντιμετωπίζουν οι CEOs τις αναπτυξιακές προκλήσεις της εποχής» επισημαίνει μεταξύ άλλων σε σχόλιό του ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΑΣΕ & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ICAP.

Και κατέληξε: «Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι 4 στους 10 CEOs οριοθετούν την επάνοδο της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης εντός του 2014, γεγονός που σηματοδοτεί την έξοδο από την κρίση των τελευταίων ετών και την επανεκκίνηση της οικονομίας με καλύτερους όρους και προοπτικές για το μέλλον. Από την άλλη όμως, η πλειοψηφία των CEOs (οι 7 στους 10) εκφράζουν την άποψη ότι τα νέα φορολογικά μέτρα δεν αντιμετωπίζουν ικανοποιητικά τα μακροχρόνια προβλήματα της φορολογίας στην Ελλάδα».