Το ιστορικό Λεύκωμα του Κ. Α. Δοξιάδη θα κυκλοφορήσει με την Καθημερινή της Κυριακής

Πρόκειται για μια ιστορική τετράγλωσση έκδοση (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ρωσικά), αποτέλεσμα εργώδους προσπάθειας που διήρκεσε από τον Μάιο του 1941 μέχρι και την απελευθέρωση της χώρας, υπό τη διεύθυνση του αρχιτέκτονα – πολεοδόμου Κ. Α. Δοξιάδη, στην οποία καταγράφονται με τη βοήθεια πινάκων, διαγραμμάτων και φωτογραφικού υλικού οι επιπτώσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής στην Ελλάδα, στον πληθυσμό της, στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, στις υποδομές της, κ.ά.

Η έκδοση παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 1944 στην Κυβέρνηση της χώρας και την επόμενη χρονιά ακολούθησαν παρουσιάσεις στο εξωτερικό με σημαντικότερη αυτήν που πραγματοποιήθηκε στη Διάσκεψη του Ο.Η.Ε. στο Σαν Φρανσίσκο. Η επανέκδοση του Λευκώματος από την Καθημερινή θα έχει διαστάσεις Α3, ώστε να προσεγγίζει το μέγεθος της πρώτης έκδοσης, ενώ σημαντική προσπάθεια καταβάλλεται ώστε να αποτυπώνονται κατά το δυνατόν οι αρχικές χρωματικές αποχρώσεις.

Το Λεύκωμα θα κυκλοφορήσει σε 2 μέρη, στις 19 και 26 Ιανουαρίου 2014 μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής. Επιπλέον, θα παραχθεί σημαντικός αριθμός πολυτελών αντιτύπων, σε έναν τόμο με σκληρό εξώφυλλο, τα οποία θα αποσταλούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε Πρεσβείες Ξένων Χωρών στην Ελλάδα, σε ελληνικές αποστολές στο εξωτερικό, σε διεθνείς Οργανισμούς και άλλους επιλεγμένους παραλήπτες.