Η παγκόσμια διαφημιστική δαπάνη αναμένεται να αυξηθεί κατά 11,2% το 2021, λόγω της αυξημένης ζήτησης για e-commerce και online video, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Advertising Expenditure Forecasts της Zenith.

Συγκεκριμένα, συνολικά αναμένεται να διατεθούν για διαφήμιση 522 δισ. λίρες φέτος, 31 δισ. περισσότερες από όσες είχαν διατεθεί πριν την πανδημία, το 2019. Παρόλο που η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένεται να επιβραδυνθεί, καθώς αίρονται οι περιορισμοί της πανδημίας, η Zenith εκτιμά ότι το συγκεκριμένο κανάλι θα συνεχίσει να προσελκύει διαφημιστικές επενδύσεις σε διεθνές επίπεδο, καταγράφοντας 13% ανάπτυξη στο social media spend και 12% ανάπτυξη στο search το 2022.

Παράλληλα, το online video advertising εκτιμάται ότι θα αποτελέσει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο ψηφιακό κανάλι το 2021, με αύξηση 26% διεθνώς, φτάνοντας τις 49 δισ. λίρες. Επίσης, η Zenith προβλέπει ότι το global social media advertising θα αυξηθεί κατά 25% τη φετινή χρονιά στις 107 δισ. λίρες, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το paid search, το οποίο θα αναπτυχθεί κατά 19% στις 105 δισ. λίρες.

(Πηγή: marketingweek.com)