Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται σχεδόν 6 στους 10 Ευρωπαίους (57%) από την πολιτική της χώρας τους για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, σύμφωνα με έρευνα του YouGov σε 7 χώρες, για λογαριασμό της Grohe, στο πλαίσιο του UN Climate Summit στη Σκωτία.

Επιπλέον, βρέθηκε ότι 47% είναι σίγουροι ότι το 1,5 του στόχου της συμφωνίας των Παρισίων του 2015 δεν θα επιτευχθεί, ενώ 37% ανέφεραν τις κυβερνήσεις ως την πιο σημαντική επιρροή για στροφή στη βιωσιμότητα, 27% τις δράσεις των εταιρειών και 21% την ατομική ευθύνη. Παράλληλα, βρέθηκε ότι, κατά την αγορά προϊόντων, 54% των Γερμανών ερωτηθέντων δίνει προτεραιότητα στην τιμή, ενώ μόνο 29% είχαν τη βιωσιμότητα του προϊόντος ως προτεραιότητα.

Επίσης αναφέρθηκε ότι, με την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για την έλλειψη πόρων και την κλιματολογική κρίση, πολλές εταιρίες δίνουν μεγάλη έμφαση στην βιωσιμότητα ως on-trend topic. «Οι εταιρείες καθοδηγούν την αλλαγή για να επαναπροσδιοριστεί το μέλλον και τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν μια οικονομία σε αρμονία με το περιβάλλον είναι δυνατή και αναγκαία», σημείωσε ο Thomas Fuhr, Leader Fittings, LIXIL International and Co-CEO Grohe AG.