Σε υπαίθριο χώρο στον Δήμο Ζωγράφου
Το πρώτο δοκιμαστικό δίκτυο 5G στην Ελλάδα υλοποίησε η Cosmote, πετυχαίνοντας live ταχύτητες πάνω από 12Gbps, 60 φορές μεγαλύτερες από τις σημερινές ταχύτητες 4G.

Η δοκιμή έγινε σε υπαίθριο χώρο του Δήμου Ζωγράφου, όπου η Cosmote αναπτύσσει πιλοτικό δίκτυο 5G. Μέσα από εφαρμογές που υλοποίησε σε συνεργασία με την Ericsson και τη Nokia, η Cosmote παρουσίασε τις δυνατότητες που φέρνουν τα δίκτυα 5G, στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα και τη Δήμαρχο Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, παρουσία του  Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας.

O Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε: «Το 5G είναι το μέλλον των τηλεπικοινωνιών. Είναι η τεχνολογία πάνω στην οποία θα “τρέχουν” όλες οι πρωτοποριακές εφαρμογές που θα αλλάξουν τη ζωή μας, όπως η ιατρική επέμβαση από απόσταση και η αυτοκίνηση χωρίς οδηγό. Ακούγονται μακρινά, αλλά δεν είναι». «Η νέα τεχνολογία κινητών επικοινωνιών 5G με τις υπερ-υψηλές ταχύτητες, τη δυνατότητα διακίνησης τεράστιου όγκου δεδομένων και την απίστευτα χαμηλή καθυστέρηση δικτύου, μας δίνει τη δυνατότητα να χτίσουμε ένα καινοτόμο οικοσύστημα μαζί με τους παρόχους, τους διάφορους κλάδους της οικονομίας και τα ακαδημαϊκά μας ιδρύματα, το οποίο θα δημιουργήσει ψηφιακή αξία τόσο για τους πολίτες όσο και για ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο Γιώργος Παππάς, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος ΔΣ της Ericsson Hellas.