Το Daily Fax είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Ελευθερία Ζούρου, Γενική Διευθύντρια του Doctoranytime.gr, τόσο για τη νέα υπηρεσία και τις δυνατότητες που προσφέρει, όσο και για τις ευκαιρίες που δίνει το διαδίκτυο στην επιχειρηματικότητα.

Daily Fax: Βλέποντας κανείς τις υπηρεσίες που προσφέρει το doctoranytime.gr διαπιστώνει για άλλη μια φορά ότι τελικά οι καλές ιδέες είναι οι απλές ιδέες. Αν γνωρίζει δε ότι και το e-food είναι δικό σας, θα έλεγε ότι έχετε ειδικότητα στο να δίνετε απλές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Ποια είναι η δική σας αίσθηση;
Η αίσθησή μου είναι ότι έχετε καταλάβει ακριβώς την φιλοσοφία του doctoranytime.gr. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ουσιαστικές λύσεις σε θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο ασθενή ώστε να κάνουμε τη ζωή του πιο εύκολη και τελικά να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας υγείας.

Ας δούμε όμως τις βασικές δυνατότητες που δίνει στους χρήστες του το doctoranytime.gr. Μιλήστε μας γι’ αυτές. Το doctoranytime.gr είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και χωρίς κόστος τρόπος να βρει κανείς τον κατάλληλο γιατρό και να κλείσει ραντεβού μαζί του online, την ίδια στιγμή. O ασθενής μπορεί να μπαίνει στο doctoranytime.gr…anytime και να κλείνει ραντεβού online 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, ακολουθώντας τρία απλά βήματα: Πρώτα από όλα, βρίσκοντας το γιατρό που επιθυμεί και συμπληρώνοντας τα φίλτρα αναζήτησης: Ειδικότητα, Περιοχή και Ασφαλιστικό φορέα (ιδιωτικό ή δημόσιο).

Έτσι γλιτώνει την αναμονή στο τηλέφωνο και τις πολύωρες αναζητήσεις. Στη συνέχεια, συγκρίνει τα προγράμματα των ιατρών για να βρει το πιο άμεσο ραντεβού και τέλος, κλείνει το ραντεβού με το γιατρό online και εντελώς δωρεάν. Το doctoranytime.gr είναι ένα πολύτιμο επαγγελματικό εργαλείο και για τον γιατρό, αφού με τη χρήση της υπηρεσίας ο τελευταίος μπορεί να έχει προσωπική σελίδα που θα περιλαμβάνει φωτογραφίες του ιατρείου, βιογραφικό, δημοσιεύσεις, άρθρα, βίντεο, τιμοκατάλογο. Να έχει με άλλα λόγια, ένα ιατρείο που θα «λειτουργεί» 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Η χρήση της υπηρεσίας απαιτεί κάποιου είδους δέσμευση; Π.χ κάποια συνδρομή ή είναι εντελώς ελεύθερη η πρόσβαση; Αν υπάρχει συνδρομή, ποιο είναι το κόστος της για τον ασθενή, αλλά και για τον γιατρό;
Για τους ασθενείς η χρήση της υπηρεσίας δεν έχει απολύτως κανένα κόστος. Αν ενδιαφέρεται ο ασθενής μπορεί να εγγραφεί για να επωφεληθεί από μία σειρά επιπλέον υπηρεσιών, ωστόσο ραντεβού με τον γιατρό μπορεί να κλείσει και χωρίς να εγγραφεί. Από την πλευρά του γιατρού, η χρήση της υπηρεσίας έχει κόστος μετά το τέλος του τριμήνου δωρεάν χρήσης, το οποίο είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Οι γιατροί που μπαίνουν στις λίστες σας αξιολογούνται με κάποιο τρόπο από εσάς ή το να μπουν στο doctoranytime.gr αποτελεί προσωπική τους επιλογή; Υποθέτω ότι κι αυτοί θα έχουν οφέλη από το να μπουν σε μια τέτοια λίστα.
Στόχος του doctoranytime.gr είναι να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο ασθενείς και γιατρούς. Το πρώτο τρίμηνο δωρεάν χρήσης της υπηρεσίας είναι δοκιμαστικό και για τις δύο πλευρές – και για τον γιατρό, αλλά και για το doctoranytime.gr-, ώστε να διαπιστώσουμε από κοινού κατά πόσον ο συγκεκριμένος γιατρός συμπλέει με την φιλοσοφία του doctoranytime.gr και μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών σε όλα τα απαιτούμενα επίπεδα.

Πόσο καιρό λειτουργεί το site και ποιο είναι το feedback που έχετε μέχρι σήμερα;
To doctoranytime.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο του 2012, ενώ λανσαρίστηκε επίσημα τον Ιούλιο του 2012 στους ασθενείς. Η στάση των χρηστών και μη, είναι εξαιρετικά θετική απέναντι στη νέα αυτή ιδέα. Τα σχόλια που λαμβάνουμε είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω e-mail, μας αποζημιώνουν καθημερινά και μας γεμίζουν ενέργεια και όρεξη για τη συνέχεια. Δεν είναι λίγο να σε παίρνουν και να σου λένε «συγχαρητήρια, εξαιρετική πρωτοβουλία, επιτέλους κάποιος σκέφτηκε και τους ασθενείς». Επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και ότι προσφέρουμε κάτι που έχει πραγματική αξία για την κοινωνία μας.

Έχετε παρουσία στα social media; Πιστεύετε ότι βοηθάει το όλο εγχείρημα η παρουσία σας σε αυτά;
Το doctoranytime.gr έχει σημαντική παρουσία σε όλα τα social media. Στο Facebook έχει 6000 φίλους και κατά μέσο όρο 1500 talking about this. Η παρουσία στα social media – αν τα δούμε σαν ένα μέρος του brand awareness building -, είναι πολύ θετική. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι η δραστηριότητα ενός brand σε αυτά τα μέσα πρέπει να είναι διακριτική και να προσφέρει αυτό που ο κόσμος αναζητά εκεί, δηλαδή πληροφορία και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Η δική σας δικαιοδοσία στην επαφή ασθενούς-γιατρού μέχρι ποιου βαθμού φθάνει; Π.χ. μεσολαβείτε σε τυχόν ζητήματα που προκύπτουν;
Το doctoranytime.gr υποστηρίζει όλη τη διαδικασία κλεισίματος ραντεβού του ασθενούς με τον γιατρό. Η διαδικασία ξεκινά από την στιγμή που προκύπτει στον ασθενή η ανάγκη να επισκεφθεί ένα γιατρό και μπαίνει στο doctoranytime.gr για να επιλέξει τον κατάλληλο γιατρό για εκείνον, ενώ ολοκληρώνεται όταν τελειώσει το ραντεβού. Αυτή η διαδικασία είναι σχεδιασμένη και υποστηρίζεται πλήρως ηλεκτρονικά, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ολοκληρωθεί με το βέλτιστο τρόπο. Επιπλέον η ομάδα του doctoranytime.gr είναι διαθέσιμη καθημερινά 9:00-21:00 για να επέμβει και να βοηθήσει σε οποιοδήποτε θέμα μπορεί να προκύψει, σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που συναντήσατε στην προσπάθεια δημιουργίας του doctoranytime.gr;
Συνολικά δεν θα έλεγα ότι υπήρξε κάποια πολύ μεγάλη δυσκολία στη φάση δημιουργίας του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πράγματα είναι εύκολα. Όταν αποφασίσεις να ασχοληθείς με την επιχειρηματικότητα ακολουθείς ένα δρόμο που κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα είναι. Για τους επίμονους και τους αποφασισμένους όμως, κρύβει πολλές ευχάριστες και δημιουργικές στιγμές.

Τελικά, το διαδίκτυο μπορεί να προσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες σε νέες ιδέες ή μήπως έχει κάπου «μυθοποιηθεί» η δύναμή του; Τι λέει η δική σας εμπειρία;
Η δύναμη βρίσκεται στην ιδέα και στην αρτιότητα της εκτέλεσής της και όχι τόσο στο μέσο. Το internet είναι ένα μέσο που σίγουρα στις μέρες μας είναι πολύ δημοφιλές και πρόκειται να γίνει ακόμα περισσότερο γιατί απλά προσφέρει ευκολία και ταχύτητα που είναι τα ζητούμενα από όλους. Η εμπειρία μου λέει ότι εφόσον συνδυάσεις τις δυνατότητες που σου προσφέρει ένα μέσο με μία ορθολογικά υλοποιημένη ιδέα, που προσφέρει ουσιαστική λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, έχεις ένα συνδυασμό με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.