Μεγάλοι διαφημιζόμενοι αποσύρουν τη διαφήμισή τους από το X (πρώην Twitter) στον απόηχο νέων τοποθετήσεων του Elon Musk. Συγκεκριμένα, οι Lionsgate και IBM διέκοψαν τα διαφημιστικά τους πλάνα στην πλατφόρμα.

Εκπρόσωπος της Lionsgate επιβεβαίωσε στο MediaPost ότι το στούντιο έχει αναστείλει τη διαφήμιση. Την προηγούμενη εβδομάδα, η IBM σταμάτησε τη διαφήμιση στο X μετά από report που ανέφερε ότι οι διαφημίσεις της εμφανίζονταν δίπλα σε περιεχόμενο, που εξυμνούσε τους ναζί. Την περασμένη Παρασκευή, η Axios ανέφερε ότι η Apple ανέστειλε τη διαφήμιση στο X λόγω της απάντησης του Musk σε ανάρτηση χρήστη.

Στη συνέχεια, οι New York Times ανέφεραν ότι η Walt Disney ανέστειλε, επίσης, τη διαφήμιση στο X. Η κίνηση για την απόσυρση της διαφήμισης ακολούθησε μετά την απάντηση του Elon Musk σε ανάρτηση χρήστη του X σύμφωνα με την οποία ο χρήστης δεν δίνει την παραμικρή σημασία για τους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς της Δύσης. Η απάντηση του Musk σε αυτή την ανάρτηση, η οποία έχει συγκεντρώσει 6,6 εκατ. προβολές στο X ήταν η εξής: «Είπατε την πραγματική αλήθεια».

(Πηγή: MediaPost)