Ο Δημήτρης Γκοτζαρίδης, Αντι­πρόεδρος του ΕΙΕΠ και Head of BPO Operations της Cosmote e-Value AE, μοιράζεται μαζί μας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον θεσμό των Greek Excellence.

DF: Πείτε μας λίγα λόγια για τα Greek Excellence. Τι είναι; Ποιους αφορούν;

Δημήτρης Γκοτζαρίδης: Τα Greek Excellence διοργανώθηκαν για 2η συνεχή χρονιά από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ), την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, στον Πύργο των Βιβλίων, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου που επιχειρεί με περηφάνια και θαυμασμό να τιμήσει την πορεία και την προσφορά ανθρώπων που έχουν πετύχει στον τομέα τους. Μέσα από αυτή τη διοργάνωση τους λέμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Τα Greek Excellence είναι μια εκδήλωση που σκοπό έχει να τιμήσει τις προσωπικότητες εκείνες που αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Η καλλιέργεια, οι ικανότητες και τα επιτεύγματα τους είναι η ηχηρή φωνή τους. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να δείξουμε ότι η Αριστεία που αποτελεί βασικό συστατικό της Ποιοτικής Εξυπηρέτησης είναι στάση ζωής που στόχο έχει όχι μόνο να φανεί αρωγός, αλλά και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Πώς προέκυψε αυτή η ανάγκη και γιατί επιλέξατε να πραγματοποιηθούν φέτος;

Στόχος μας ως ΕΙΕΠ είναι να προβάλλουμε πρότυπα εξυπηρέτησης, και σε αυτή την προσπάθεια που στο επίκεντρο της έχει τον άνθρωπο, χρειαζόμασταν φωτεινά παραδείγματα για να δείξουμε πως όταν κάποιος θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία ενός υψηλότερου στόχου και επικεντρώνεται σε αυτόν, τελικά κατορθώνει να ξεχωρίσει και παράλληλα να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Μην ξεχνάμε ότι η εξυπηρέτηση έχει τις ρίζες της στην προσφορά στο συνάνθρωπο ως στάση ζωής.

Ποια ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα για φέτος και με τι κριτήρια τα επιλέξατε;

Τα φετινά πρόσωπα που επέλεξε να τιμήσει το ΕΙΕΠ, είναι σύμβολα προόδου και έμπνευσης, τα οποία πορεύονται με αξιοπρέπεια, ακεραιότητα και επιμονή στον δρόμο της αριστείας. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και αξίζουν τον θαυμασμό όλων.

Σεμίραμις Παληού, Chief Executive Officer της εταιρείας Diana Shipping Inc. και Πρόεδρος της HELMEPA, Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος.

Νίκος Σταθόπουλος, Chairman, BC Partners.

Δρ Νικόλαος Δημητριάδης, Head of Neuro Consulting Services at Optimal Hr Group, Professor of Practice at University of York Europe Campus, Visiting Professor at School of Economics and Business in Slovenia.

Αλέξανδρος Καμάρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Imperial Tobacco στην ΝΑ Ευρώπη.

Γιώργος Φατούρος, Επικεφαλής της Βόρειας Ευρώπης της Bayer Consumer Health, με έδρα την Ελβετία.

Τι θέλατε να πετύχετε μέσω της εν λόγω διοργάνωσης; Ποιος ήταν ο στόχος σας;

Όλοι εμείς, οι άνθρωποι του ΕΙΕΠ θεωρούμε ότι η Εξυπηρέτηση και η Αριστεία πρέπει να αναγνωρίζονται. Ειδικά για τους Έλληνες που διακρίνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας.

Το ΕΙΕΠ νιώθει την ανάγκη να συνεισφέρει ώστε να «αποκαλυφθεί» και η Αριστεία στην Εξυπηρέτηση του Κοινωνικού Συνόλου, στην Επιχειρηματική Δραστηριότητα, Επιστήμες.

Ξεκινήσαμε με τις Ειδικές Βραβεύσεις στο πλαίσιο των Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών, όμως η ανάγκη για εξέλιξη και περαιτέρω ανάπτυξη μας οδήγησε στα Greek Excellence Awards.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για του χρόνου;

Θα συνεχίσουμε την ανιδιοτελή προσφορά μας σαν ΕΙΕΠ αναγνωρίζοντας την Άριστη Εξυπηρέτηση εντός και εκτός Ελλάδος, προβάλλοντας το πρότυπο της συνεισφοράς και της αριστείας σε όλους τους τομείς. Είμαστε σίγουροι ότι τα Greek Excellence θα γίνουν θεσμός.