Ως ισχυρό συνομιλητή βλέπει την ΕΝΕΔ ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου

Στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), πραγματοποιήθηκε σύνθεση νέου διοικητικού συμβουλίου, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους: Πρόεδρος: Δημήτρης Γιαννακόπουλος (D.G. Newsagency), Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Ηλιόπουλος (Αθηνόραμα), Γραμματέας: Βασίλης Τζανακάκης (Open TV), Ταμίας: Βασίλης Παπαχριστοδούλου (24Media), Μέλος: Στέλιος Μιχαλόπουλος (Capital.gr). Ο Δ. Γιαννακόπουλος έθεσε ως βασικό στόχο την εξωστρέφεια της Ένωσης και την ακόμα πιο έντονη και δυναμική συμμετοχή στον διάλογο με την Πολιτεία και τους Φορείς, αναγνωρίζοντας τα σημαντικά βήματα που έχουν ήδη γίνει προς αυτές τις κατευθύνσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος δήλωσε: «Η ΕΝΕΔ οφείλει να είναι ισχυρός συνομιλητής σε όλες τις συζητήσεις και αποφάσεις που αφορούν τον χώρο των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης. Βασικός μας στόχος είναι η ακόμα πιο μεγάλη συσπείρωση των εκδοτικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο και η ακόμα πιο δυναμική παρουσία στα κέντρα αποφάσεων.

Η διαφάνεια στο μοίρασμα της διαφημιστικής δαπάνης αλλά και η κλοπή περιεχομένου βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της ΕΝΕΔ. Με την εμπειρία, αλλά και τις γνώσεις του ΔΣ και των υπολοίπων μελών της ΕΝΕΔ και μέσα από ειλικρινή διάλογο με την Πολιτεία προσβλέπουμε στη δημιουργία ενός σωστού πλαισίου λειτουργίας για τα διαδικτυακά Μέσα ενημέρωσης με αναπτυξιακές προοπτικές για το μέλλον του κλάδου, των χιλιάδων εργαζόμενων που απασχολούνται σε αυτόν και της δημοσιογραφίας γενικότερα».