«Προς τη σωστή κατεύθυνση οι διατάξεις της Οδηγίας» λέει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου,

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Πετρόπουλος, σχολιάζοντας τις κυοφορούμενες αλλαγές τόνισε: «Επικροτούμε απόλυτα την πρόθεση της  ΕΕ να θεσμοθετήσει κανόνες για το κάπνισμα και να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναγνωρίζοντας στην ουσία τη χρησιμότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου για την μείωση της βλάβης από το κάπνισμα.

Ωστόσο, ενώ κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, το «λάθος» στο επιτρεπόμενο ποσοστό περιεκτικότητας σε νικοτίνη των ηλεκτρονικών τσιγάρων, θα οδηγήσει περισσότερους από 120.000 Έλληνες χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου, πίσω στα παραδοσιακά τσιγάρα, ακυρώνοντας έτσι την προσπάθεια περιορισμού του επιβλαβούς καπνίσματος».

Και ο κ. Πετρόπουλος καταλήγει: «Το «λάθος» χρειάζεται άμεσα διόρθωση, γιατί αδυνατούμε να πιστέψουμε πως είναι στις όποιες προθέσεις της Επιτροπής η ακύρωση της προσπάθειας μείωσης του καπνίσματος, μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει και στη χώρα μας, με τον αριθμό των Ελλήνων που έχουν επιλέξει το  ηλεκτρονικό τσιγάρο να υπερβαίνει τις 200.000, μη επιβαρύνοντας τον οργανισμό τους με καπνό και πίσσα».