Διανύοντας το δεύτερο lockdown, ρίχνουμε μία προσεκτική ματιά στα όσα συμβαίνουν γύρω μας, στο οικοσύστημα της εμπορικής επικοινωνίας. Οι αφορμές πολλές. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η επιλογή του Συνδέσμου Διαφημιζόμενων Ελλάδος να αναδείξει το θέμα του diversity & inclusion στην εμπορική επικοινωνία, το οποίο συζήτησε στο 5ο Breakfast Session. Για το θέμα μιλά σε αποκλειστική συνέντευξή του στο MW ο Jerry Daykin, Senior Media Director EMEA GSK Consumer Healthcare Marketing, ο οποίος απέκτησε πρόσφατα τον ρόλο του Diversity & Inclusion Ambassador της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων. Στο περιθώριο της keynote ομιλίας του στο Breakfast Session του ΣΔΕ, ο Jerry Daykin μας μίλησε για το «ταξίδι» των brands προς την επίτευξη διαφορετικότητας και μοιράστηκε πολύτιμα insights και άμεσα εφαρμόσιμες συμβουλές.

Στα θέματα που ξεχωρίζουν στο παρόν τεύχος, ο Θανάσης Σοφιανός, Founder & CEO της Relevance digital agency, μας μιλά για digital marketing και performance, σε μια εποχή που «καλεί» για αποτελέσματα. Όπως λέει χαρακτηριστικά, σήμερα δεν αρκεί να ακολουθεί κανείς τις εξελίξεις για να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, αλλά να τις οδηγεί. Το κομμάτι του Performance αναδεικνύεται παράλληλα μέσα από το ρεπορτάζ για τα φετινά PEAK Awards, που έφεραν στο προσκήνιο τις πιο αποτελεσματικές και καινοτόμες πρακτικές.

Στον αστερισμό της αριστείας κινείται και το αφιέρωμα στα DIME Awards, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και τις δυνατότητες των Ψηφιακών Εκδόσεων ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Διαβάστε παράλληλα όσα μας λέει ο Παναγιώτης Αρωνιάδης, New Media Director της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εξηγώντας πώς ένας αθλητικός σύλλογος διακρίνεται ως Digital Brand of The Year.

Και στον αστερισμό της δημιουργικότητας; Η εταιρεία bwin μας βάζει στα παρασκήνια της νέας της καμπάνιας, η οποία «σπάει» τα στερεότυπα του narrative της εν λόγω κατηγορίας.

Πλήθος από χρήσιμα insights, ερευνητικά δεδομένα και ενδιαφέρουσες στήλες άποψης, συμπληρώνουν άλλο ένα τεύχος μας. Εν μέσω lockdown, έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε μαζί με σας στο κέντρο ενός οικοσυστήματος που δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται! Καλή ανάγνωση.