Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη νέα αυτή πλατφόρμα μοιράζονται με το MW οι Νικόλας Νικολάου, Founder-CEO, Σολ Σαλτιέλ, Founder-CCO, και Ευθύμιος Κόντης, Founder-CTO της Cabtivo, www.cabtivo.com.

MW: Πώς βλέπετε την Cabtivo στην ελληνική αγορά και πώς σχεδιάζετε να επεκταθείτε;

Νικόλας Νικολάου: Η Cabtivo επωφελείται από την ταχεία ανάπτυξη του DOOH, που αναμένεται να ξεπεράσει τα $32,1 δισ. μέχρι το 2025. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την ανάπτυξη, προσφέροντας μια πρωτοποριακή πλατφόρμα προβολής περιεχομένου, διαφήμισης και πληρωμών. Αναπτύξαμε το δικό μας λογισμικό και tailor made οθόνες, με σκοπό την απόλυτη λειτουργία software – hardware. Παράλληλα, προσφέρουμε στους οδηγούς ταξί ένα εργαλείο πληρωμών με NFC, που διευκολύνει τις συναλλαγές, μειώνοντας κατά 50% τα πάγια κόστη. Έτσι, είναι διπλά κερδισμένοι με μείωση παγίων και αύξηση εισοδήματος. Ξεκινάμε από την Αθήνα, με το βλέμμα στη Β. Ευρώπη και τις ΗΠΑ!

Πώς θα βοηθήσει η Cabtivo τα brands να πετύχουν τους στόχους τους;

Σολ Σαλτιέλ: Η Cabtivo χρησιμοποιεί την προηγμένη τεχνολογία της για να στοχεύσει τους καταναλωτές που επιβαίνουν σε οχήματα ταξί. Πρόκειται για κάτι εντελώς καινοτόμο στην Ελλάδα, ενώ στο εξωτερικό ήδη υφίσταται. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τα brands να πετύχουν τους στόχους τους. Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen στις ΗΠΑ το 2020, το 63% των επιβατών ταξί που εκτέθηκαν σε μια ψηφιακή διαφήμιση επισκέφθηκαν αμέσως την επιχείρηση, ενώ το 89% έκανε μια αγορά μετά την επίσκεψή τους.

Ποια είναι η τεχνολογία πίσω από τη Cabtivo και πώς διαφέρει από άλλες πλατφόρμες DOOH;

Ευθύμιος Κόντης: Η Cabtivo χρησιμοποιεί προηγμένα εργαλεία στόχευσης, καινοτόμο λογισμικό και tailor made hardware για να δημιουργήσει μια προσαρμοσμένη και διαδραστική εμπειρία. Με τη χρήση τεχνολογιών όπως AI και geo-location, μπορούμε να προσαρμόσουμε τις διαφημίσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις, τις ανάγκες και την τοποθεσία των επιβατών. Αυτό δημιουργεί μια πραγματικά εξατομικευμένη εμπειρία για τους επιβάτες.

Κύριε Νικολάου, από πού εμπνευστήκατε την ιδέα της δημιουργίας της Cabtivo;

Ν.Ν.: Αντιληφθήκαμε μια ευκαιρία στον τομέα της διαφήμισης «out of home». Τα ταξί είναι ένας καθημερινός χώρος που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους και προσφέρει την τέλεια πλατφόρμα για επιχειρήσεις που επιθυμούν να φτάσουν σε ένα ευρύ κοινό. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια λύση που θα μετατρέπει την καθημερινότητα των ανθρώπων σε μια εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει ευκαιρίες προβολής «last mile» για τις επιχειρήσεις.

Κύριε Σαλτιέλ, πώς θα δημιουργήσετε εισόδημα από αυτήν την πρωτοποριακή ιδέα;

Σ.Σ.: Μέσω συνεργασιών με επιχειρήσεις που επιθυμούν να διαφημιστούν στην πλατφόρμα μας. Η προηγμένη τεχνολογία και οι δυνατότητες στόχευσης της Cabtivo μας επιτρέπουν να προσεγγίσουμε το κατάλληλο κοινό. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη πιθανότητα μετατροπής των απλών παρατηρητών σε πελάτες. Στο άμεσο μέλλον θα έχουμε και νέα σχετικά με κάποιες συνεργασίες, που αφορούν στις πληρωμές με NFC.

Κύριε Κόντη, τι κάνει την τεχνολογία σας μοναδική και πώς συμβάλλει στην εμπειρία των επιβατών των ταξί;

Ε.Κ.: Η τεχνολογία μας, επιτρέπει να προβάλλουμε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σε συνεργασία με παρόχους content και να παρέχουμε δυνατότητες διάδρασης, που καθιστούν την εμπειρία των επιβατών μοναδική. Το proprietary software μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε προηγμένα εργαλεία στόχευσης.