Με τη συμμετοχή φοιτητών πραγματοποιείται ο Ecotrophelia

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, φοιτητές όλων των βαθμίδων κλήθηκαν να δουλέψουν σε ομάδες και να αναπτύξουν μέσα σε λίγους μόλις μήνες ένα καινοτομικό προϊόν διατροφής, που, εκτός από τη γεύση του, θα ξεχωρίζει και για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του.

Ο διαγωνισμός μετρά ήδη δώδεκα χρόνια ζωής στη Γαλλία, ενώ το 2008 ο Ecotrophelia άρχισε να υποδέχεται στους κόλπους του και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που το 2010 ανήλθαν στις δέκα. Στο διαγωνισμό κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλα τα σχετικά τμήματα των Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, που θα έχουν έτσι την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στις επιχειρήσεις του ελληνικού κλάδου Τροφίμων και Ποτών.

Πέρα από τα χρηματικά έπαθλα που θα δοθούν και στις τρεις ομάδες με τα καλύτερα και πιο καινοτομικά προϊόντα, οι νικητές θα ταξιδέψουν στην Κολωνία, όπου θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, και θα παρουσιάσουν το προϊόν τους, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Anuga.