Το Ίδρυμα για Αειφόρες Κατασκευές της Holcim, μητρικής του ομίλου Ηρακλής, διοργανώνει, για ακόμα μία χρονιά, τα βραβεία Holcim. Ο ανανεωμένος διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου, διεξάγεται σε πέντε γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή, Ασία-Ειρηνικός και Αφρική.

Η διοργάνωση αναδεικνύει έργα και ιδέες από τον χώρο της αρχιτεκτονικής, της μηχανικής, του πολεοδομικού σχεδιασμού, της τεχνολογίας υλικών και κατασκευών που συνδυάζουν την αειφορία με την αρχιτεκτονική αριστεία και προσφέρει βραβεία ύψους ενός εκατ. δολαρίων.

Ο διαγωνισμός αφορά σε κορυφαία έργα αειφόρων κατασκευών από επαγγελματίες, τα οποία μπορεί να βρίσκονται στα εξής στάδια: λεπτομερής μελέτη, ολοκληρωμένη μελέτη, υπό κατασκευή και ολοκληρωμένη κατασκευή.

Η κατασκευή των έργων αυτών δεν θα πρέπει να έχει ξεκινήσει πριν από την 1η Ιανουαρίου 2022. Καταληκτική προθεσμία υποβολής αίτησης είναι η 30η Μαρτίου, ενώ το συνολικό χρηματικό έπαθλο ανέρχεται σε ένα εκατ. δολάρια. Τα ανανεωμένα Βραβεία Holcim θα διεξάγονται κάθε δύο χρόνια, αρχής γενομένης από το 2023.