Συνέντευξη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open TV παραχώρησε η Εκπαιδευτικός Πέπη Καρούμπαλη με αφορμή τη διάκριση του Διαδραστικού Ευρωπαϊκού Σχολείου (ΔΕΣ) στα Education Leaders Awards 2023.

Η Πέπη Καρούμπαλη μίλησε για τη διαφοροποιημένη μάθηση, η οποία εφαρμόζεται από το εκπαιδευτικό ίδρυμα εδώ και 20 χρόνια, και αφορά σε μια ιδιαίτερη διδακτική προσέγγιση και μεθοδολογία.

«Η Ιδρύτρια του Σχολείου, η Δρ. Μπίλη Κωνσταντάρα την εισήγαγε στο διδακτικό πρόγραμμα με στόχο αυτό να ανταποκρίνεται σε όλους τους μαθητές, και σε όλους του μαθησιακούς τύπους. Η διαφοροποίηση εφαρμόζεται με τέτοιον τρόπο ώστε όλοι οι μαθητές να λαμβάνουν και να εργάζονται στο υλικό που μπορούν να ανταποκριθούν σε μια δεδομένη στιγμή».

Πρόσθεσε ότι η διαφοροποίηση εφαρμόζεται σε όλα τα μαθήματα, από την αριθμητική μέχρι τη γυμναστική. Όσον αφορά στα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές επεσήμανε ότι «είναι μια διαδικασία που δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να δεσμευτούν στο σχολείο, να αισθανθούν ασφάλεια και να αποκαταστήσουν τη σχέση, γιατί στη σύγχρονη εποχή η σχέση του μαθητή με το σχολείο δεν θα λέγαμε ότι βρίσκεται στην καλύτερή της στιγμή». Δείτε το βίντεο.