Στα εργοστάσιά της, κατά 20% έως το 2020
Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης «Παράγουμε Έναν Καλύτερο Κόσμο» που ορίζει τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, αλλά και την καθημερινή δράση της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει δεσμευτεί για τη μείωση της κατανάλωσης νερού στα εργοστάσιά της κατά 20% έως το 2020.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η εταιρεία επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στην ορθολογική χρήση του νερού και ανεβάζει διαρκώς τον πήχη. Σε αυτό το πλαίσιο, μειώνει συνεχώς τις ποσότητες νερού που χρησιμοποιεί στην παραγωγή μπίρας, επενδύοντας στην αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού και τη βελτίωση των διαδικασιών. Μέσα σε 10 χρόνια, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει πετύχει μείωση της κατανάλωσης νερού στις παραγωγικές της μονάδες κατά 13% που αντιστοιχεί σε 0,7 λίτρα λιγότερο νερό για κάθε λίτρο μπίρας που παράγει.

Επιπλέον, πραγματοποιεί σειρά δράσεων για την προστασία των υδάτινων πόρων. Η Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Έλλη Παναγιωτοπούλου, δήλωσε: «Για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η προστασία των υδάτινων πόρων αποτελεί έναν από του στρατηγικούς άξονες προτεραιότητας για το μέλλον. Γι’ αυτό επενδύουμε σε πρακτικές που βελτιστοποιούν την παραγωγική μας διαδικασία και ευθυγραμμίζονται με τους περιβαλλοντικούς μας στόχους».