Και, δυστυχώς, γοητευμένοι από το «πολιτικό» αυτό επιχείρημα, το αντέγραψαν και το επαναλαμβάνουν σε παραλογές και η κ. Αλ. Παπαρήγα και ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Εκβαρβαριζόμαστε με ταχύτητα!

«Οι δειλοί δεν έχουν ήθος»!, Mahatma Gandhi (1869-1948)

– Ελάχιστους έχουμε!…
Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης έφυγε ξαφνικά
(25.5.09) και φτώχυνε πάρα πολύ, όχι μόνον ο Συνασπισμός, αλλά η ελληνική πολιτική σκηνή. Δεν έχουμε -φευ!- πολλούς Παπαγιαννάκηδες! Μάλλον ελάχιστους!

– Συγνώμη!
Ζητώ συγνώμη
από τους αναγνώστες μου, γιατί άθελά μου τους παραπληροφόρησα, πέφτοντας κι ο ίδιος θύμα της εκτεταμένης παραπληροφόρησης, που διάφοροι ασυνείδητοι διαχέουν μέσω του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, πριν από καιρό δημοσίευσα μια γενναία δήλωση για τους μετανάστες του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας, ο οποίος όμως δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια δήλωση. Κάποιος απόστρατος αξιωματικός της Αμερικανικής Αεροπορίας δημοσίευσε ένα παρεμφερές κείμενο σε ένα περιθωριακό περιοδικό βετεράνων του Βιετ Ναμ. Αυτό το ξεσήκωσε κάποιος, αποδίδοντάς το (ποιος ξέρει γιατί;) στον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας. Με την ευκαιρία, σημειώστε τη διεύθυνση www.snopes.com/ όπου μπορείτε να ανιχνεύετε τις άπειρες «απάτες», που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, βάζοντας στο «ψαχτήρι» του τμήμα του ύποπτου θέματος.

– Νικητής το ΚΚΕ
Χειρότερες προεκλογικές
εκστρατείες δεν θυμάμαι, όσο με βοηθάει η μνήμη μου. Είναι κι αυτό άλλη μια απόδειξη του επιπέδου στο οποίο έχει πέσει η πολιτική στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι η επικοινωνία καθρεφτίζει πάντα την πραγματικότητα κι ότι καμιά προβολή, καμιά διαφήμιση δεν μπορεί να είναι καλή και -κυρίως- δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα, αν το αντικείμενο που προβάλλεται δεν είναι καλό! Πρωταθλήτρια η εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη έκδοσή της! Ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων εικόνων, χωρίς χαραγμένη πορεία, χωρίς τέρμα! Λόγος ξύλινος, αδιάφορος. Πολύ καλύτερη πάντως η σύντομη εκδοχή της. Δεύτερη, η εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ με τους 22 (!) υποψηφίους του. Η επιτομή των στερεότυπων, των κοινοτοπιών, της ανίας και με ύφος των δεκαετιών ’50’ και ’60. Αλήθεια πιστεύει κανείς στο ΠΑ ΣΟΚ ότι θα κάτσει έστω κι ένας ψηφοφόρος να δει δεύτερη φορά αυτόν τον καταιονισμό αόριστων, βαρετών κι αραχνιασμένων κενολογιών; Η παρέλαση αξιόλογων ίσως ανθρώπων, που «διαβάζουν» το ανόητο «ποιηματάκι», που τους έχουν δώσει να πουν, θυμίζουν περισσότερο «πρωτάκια» του δημοτικού, παρά υπεύθυνους πολιτικούς άνδρες και γυναίκες, στους οποίους θα εμπιστευτούμε την εκπροσώπησή μας στην Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία έκανε ένα βήμα, με μια αξιοπρόσεκτη, φρέσκια, ξεχωριστή, έξυπνη εισαγωγή την οποία όμως πρόδωσε και γλίστρησε στην ατελέσφορη εν σειρά παράθεση στοιχείων και αριθμών από το έργο της, ξεχνώντας ότι η τηλεόραση είναι εικόνα κι ότι η υπερπληροφόρηση είναι αποπληροφόρηση. Ούτε ένας δεν θα θυμηθεί ούτε ένα από τη σωρεία των στοιχείων της Ν.Δ.! Συμπέρασμα: παντελής έλλειψη, πρωτοτυπίας, δημιουργικότητας, φαντασίας, φρεσκάδας, ουσιαστικού ενδιαφέροντος πολιτικού λόγου και στις τρεις εκστρατείες! Ομολογώ ότι τις είδα μία μόνον φορά, αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω θα τις δει κανείς περισσότερες. Την έκπληξη όμως την έκανε το «ξεπερασμένο» και «αρτηριοσκληρωτικό» ΚΚΕ. Με σαφή στρατηγική, στιβαρό λόγο, με τολμηρά φρέσκιες και καλώς εννοούμενες λαϊκές ιδέες, «έκλεψε την παράσταση».

– Διαμαρτυτόμενοι
Πρώτη φορά ένα «φανταστικό» κόμμα,
όπως είναι οι «Οικολόγοι» συγκέντρωσε σε δημοσκοπήσεις τέτοια ποσοστά, χωρίς κανείς σχεδόν να ξέρει τις θέσεις του και τους υποψηφίους του. Δεν ξέρω φυσικά, τι έχει κάνει στις χθεσινές εκλογές, αλλά ό,τι και να είναι -ακόμη και θρίαμβος- το βέβαιο είναι ότι πήρε ψήφους όχι «ορθόδοξων πιστών» του, αλλά διαμαρτυρόμενων, εναντίον της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που δεν ήθελαν να απέχουν από τις εκλογές ή να ψηφίσουν «λευκό».
αρτηριοσκληρωτικό» ΚΚΕ. Με σαφή στρατηγική, στιβαρό λόγο, με τολμηρά φρέσκιες και καλώς εννοούμενες λαϊκές ιδέες, «έκλεψε την παράσταση».

– Η Ελβίρα πού είναι;
Ώρα να φας, του λένε.
Η Ελβίρα, πού είναι;

Της ομιλίας σου το κείμενο το τέλειωσες;
Η Ελβίρα, πού είναι;

Θες θέατρο να πάμε απόψε;
Η Ελβίρα, πού είναι;

Ντύσου καλά. Κρύο πολύ κάνει.
Η Ελβίρα, πού είναι;

Κοίτα! Ένα ουράνιο τόξο βγήκε!
Η Ελβίρα, πού είναι;

Η Ελβίρα πού είναι;…

Ελάχιστο αφιέρωμα τιμής και αγάπης στην Ελβίρα Ράλλη, «κυρά» της τηλεόρασης και του Γιώργου.

________
Σημειωση: Οι γραμμές αυτές γράφηκαν στις 29.5.09.

 

Το Αποφθεγμα