Όπως υποστήριξε, «οι καρποί» της αξιοποίησης των data θα πρέπει να διανέμονται σε αυτούς από τους οποίος προήλθαν, καθώς ένα τέτοιο μοντέλο διανομής τους πλούτου θα συνιστούσε μια περισσότερο αποτελεσματική παρέμβαση από την πλευρά της ΕΕ από το ρυθμιστικό πλαίσιο GDPR που εισήχθη πέρυσι. «Μου φαίνεται λογικό ότι αυτοί που αποτελούν την πηγή του πλούτου θα πρέπει να είναι σε θέση να λάβουν τους καρπούς του», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ο Lévy εξέφρασε επίσης το παράπονο ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα για την ανάπτυξη ψηφιακών start-ups, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ ή ακόμα και μικρότερες χώρες όπως το Ισραήλ, που στηρίζουν τους επιχειρηματίες που «θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και τον αλλάζουν πραγματικά».

Αναφερόμενος σε επαφές που είχε με τη γαλλική πολιτεία, υποστήριξε ότι αυτό που κρατά πίσω τη βελτίωση των ευρωπαϊκών ψηφιακών υποδομών είναι η κουλτούρα και η εθνοκεντρική προσέγγιση των χωρών της ΕΕ, ενώ εκδήλωσε και την ανησυχία του για την άνοδο του λαϊκισμού και το πώς μπορεί να επηρεάσει περαιτέρω τις εξελίξεις στο πεδίο.
(Πηγή: TheDrum)