Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις στο πλαίσιο του 5ου CEO Summit της ΕΕΔΕ

«Η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να είναι ο πρώτος μας πολύ μεγάλος στόχος σαν χώρα ώστε και να υπάρξει συμβολή στην αύξηση των εσόδων μέσω άμεσης και έμμεσης φορολογίας και να μειωθεί η ανεργία, που έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην μείωση των εσόδων του κράτους όσο και στην αύξηση των δαπανών, ενώ οδηγεί σε περαιτέρω στασιμότητα την οικονομία μας», ανέφερε στην εισαγωγική του ομιλία ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο Michael Kanazawa, Διευθύνων Σύμβουλος της Dissero Partners και ειδικός σε θέματα στρατηγικής και διαδικασιών διαμόρφωσης πελατειακής εμπειρίας, ο εμπνευστής του σχεδίου «Εύρηκα» Δρ. Markus Krall, senior partner της Roland Berger, ο David Wright, μέλος της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, ο Δημήτρης Αβραάμ, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Dixon South-East Europe ABEE, ο Σταύρος Παρασκευαΐδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes Benz Ελλάς, ο Γιώργος Πίττας, Διευθύνων Σύμβουλος της Α. Πίττας ΑΕΒΕ Αττική Μελισσοκομική Εταιρία, ο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κ.α. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών της Αργεντινής, Domingo Cavallo.

Αναφερόμενος στα συμπεράσματα του 5ου CEO Summit, ο Δημήτρης Α. Μαύρος, Πρόεδρος του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ, τόνισε ότι για πρώτη φορά πρέπει να μάθουμε να λέμε αλήθειες, επενδύοντας στη γνώση και κάνοντας σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές, με προτεραιότητα την τόνωση της επιχειρηματικότητας.