Στο πλαίσιο του συνεδρίου InfoCom World
Τις δυνατότητες του 5G παρουσίασε ζωντανά στο ελληνικό κοινό η Cosmote σε συνεργασία με την Ericsson, μέσα από live συναυλία ανθρώπινων ολογραμμάτων, εφαρμογή immersive gaming και demo ταχυτήτων Internet πάνω από 7Gbps, στο πλαίσιο του συνεδρίου InfoCom World.

Όσοι βρέθηκαν στο περίπτερο της Cosmote είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά μια διαφορετική συναυλία, με τους μουσικούς να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία, να εμφανίζονται μαζί στην ίδια σκηνή μέσω ολογραμμάτων και να παίζουν μουσική σε πραγματικό χρόνο. Πρόκειται για την πρώτη «ολογραφική» συναυλία μέσω 5G στην Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε χάρη στην τεχνολογία 5G NR (New Radio), που επιτρέπει χαμηλό χρόνο απόκρισης στα 3,4ms, 10 φορές μικρότερο συγκριτικά με την 4G τεχνολογία.

Οι επισκέπτες είχαν επίσης τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία immersive gaming «μπαίνοντας οι ίδιοι μέσα στο παιχνίδι» μέσα από μια μάσκα VR και χειριστήρια χειρός. «Το 5G είναι το μέλλον των τηλεπικοινωνιών και απαραίτητη προϋπόθεση για την Κοινωνία των Gigabit. Η Cosmote φέρνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές εφαρμογές της επαναστατικής αυτής τεχνολογίας, παρουσιάζοντας τις απεριόριστες δυνατότητές της», δήλωσε o Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών ομίλου ΟΤΕ.