Τον καθαρισμό παραλίας στη Σαλαμίνα ανέλαβαν εργαζόμενοι του ομίλου ΟΤΕ, συμβάλλοντας ενεργά στην πρωτοβουλία Cosmote Blue. Ειδικότερα, η ομάδα εθελοντών εργαζομένων της Cosmote Technical Services από το Τεχνικό Τμήμα Νίκαιας-Σαλαμίνας, σε συνεργασία με την κοινωνική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Εναλεία», μετέβησαν με καΐκια στην παραλία Κάβο-Πετρίτη.

Μετά από ώρες συστηματικής προσπάθειας, συγκέντρωσαν περισσότερα από 200 κιλά απορριμμάτων, τα φόρτωσαν στα καΐκια και τα μετέφεραν στο λιμάνι της Σαλαμίνας, όπου η «Εναλεία» διατηρεί container συλλογής απορριμμάτων για την υπεύθυνη διαχείριση και ανακύκλωσή τους.

Με τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία Cosmote Blue, οι εργαζόμενοι του oμίλου βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην επίτευξη του στόχου για τη συγκέντρωση 90 τόνων πλαστικού μέχρι το 2025, από τους οποίους οι 52 τόνοι εκτιμάται ότι θα μετατραπούν σε νέα, ανακυκλωμένα προϊόντα.

Οι δράσεις του Cosmote Blue έχουν ως στόχο την προστασία της θάλασσας από τα πλαστικά και τα απορρίμματα, και περιλαμβάνουν τον καθαρισμό των ακτών και του βυθού από σκάφη ψαράδων που συμμετέχουν στο δίκτυο της «Εναλεία». Παράλληλα, πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις ψαράδων σε βιώσιμες μεθόδους αλιείας, καλές πρακτικές καθαρισμού των θαλασσών και υπεύθυνη διαχείριση του αλιευτικού εξοπλισμού.