Ποιες απαντήσεις θα δοθούν σε brand safety-data privacy;

Οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων έχουν επαναπροσδιορίσει το νόημα και τη σημασία του brand safety και σήμερα είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα brands και οι advertisers. Social movements, hate speech και fake news και η Covid-19 πανδημία δείχνουν πόσο περίπλοκο έχει γίνει το πώς ένα brand «μιλάει» και φυσικά που και πώς εμφανίζεται. Αν προσθέσουμε και τις νομικές εξελίξεις στο κομμάτι του privacy, αυτό που αναμένουμε είναι μια δυναμική επάνοδος του contextual targeting σε συνδυασμό με αύξηση του programmatic buying (direct και PMPs), με ταυτόχρονη μείωση του buying μέσω του open exchange.

Τι θα καθορίσει τη μάχη για την προσοχή του θεατή;

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παράδοξο: από τη μία χρήστες (και νομοθέτες) γίνονται «αυστηροί» στο κομμάτι του privacy και από την άλλη δηλώνουν ότι προτιμούν να βλέπουν διαφημίσεις σχετικές με αυτούς και τα ενδιαφέροντά τους. Είναι μια λεπτή ισορροπία και ο διαφημιζόμενος πρέπει να είναι σχετικός, χωρίς να είναι creepy, και να εντοπίζει τις κατάλληλες στιγμές που η προσοχή των χρηστών είναι ευκολότερα διαθέσιμη. Παράλληλα, οι χρήστες θα πρέπει να εκπαιδευτούν στην ανταλλαγή αξίας (δωρεάν περιεχόμενο / διαφήμιση) ώστε να έχουν ένα πιο ποιοτικό experience.

Ποιος ο ρόλος των φορέων της αγοράς στην αναβάθμιση των στελεχών της;

Οι φορείς της αγοράς μπορούν να είναι το φίλτρο και το σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες του χώρου, προσφέροντας περιεχόμενο διαφόρων μορφών (white papers, case studies, έρευνες, roundtables, podcasts, workshops κ.ά.) το οποίο αφενός θα ξεχωρίζει τις σημαντικότερες εξελίξεις και αφετέρου θα είναι η αφετηρία για περαιτέρω έρευνα.

Πώς θα αλλάξει η ιχνηλάτηση της συμπεριφοράς;

Με τα third-party cookies να αποτελούν (σχεδόν) παρελθόν, το ερώτημα είναι ποια τεχνολογία θα τα αντικαταστήσει. Προβλέπουμε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα επικρατήσει ένα μικρό χάος, με διάφορους παίκτες να προσπαθούν να «επιβάλλουν» την προσέγγισή τους, μέχρι να επικρατήσει μια από αυτές. Στο παιχνίδι θα πρέπει να μπουν και τα Μέσα, τα οποία έχουν τώρα την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να εκμεταλλευτούν πολύτιμα first-party data.