Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το 3ο Connected Cars Conference την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αίγλη Ζαππείου. Περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη συμμετείχαν στο συνέδριο, όπου παρουσιάστηκαν οι τάσεις και οι προοπτικές των Connected Cars κι αναδείχθηκαν, μεταξύ άλλων, επίκαιρα θέματα και όλες οι επερχόμενες εξελίξεις (στο τεχνολογικό και θεσμικό πλαίσιο) στο διεθνές περιβάλλον και στην Ελλάδα για τους κλάδους αυτοκινήτων, αυτοκινητοδρόμων, τηλεπικοινωνιών και ασφαλίσεων. 

Καθοριστικές υπήρξαν οι τοποθετήσεις των Keynote Speakers: Erik Jonnaert, Secretary General European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA), ο οποίος μίλησε για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία στο πλαίσιο της μετάβασης σε οχήματα, τα οποία «συνδέονται» όλο και περισσότερο ενώ εκπέμπουν χαμηλότερoυς ρύπους, αλλά και του Jose Luis Criado-Perez, Independent Consultant in Fleets and Mobility, ο οποίος «ταξίδεψε» το κοινό του συνεδρίου στον νέο κόσμο, όπου το αυτοκίνητο αρχίζει να υπάρχει ως υπηρεσία και όχι ως ιδιοκτησία.

Η Θεσμική Εκπρόσωπος Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ανέλυσε εις βάθος το πώς διαμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, ενώ ο Γεώργιος Βασιλάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων, παρουσίασε τις ενέργειες που θα κάνουν την ουσιαστική διαφορά στην κινητοποίηση ιδιωτών και εταιρειών ως προς την ανανέωση του στόλου τους. Τέλος, ο Καθηγητής Γιώργος Γιαννής, Διευθυντής του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εξήγησε το πώς η τηλεματική και τα δεδομένα ευρείας κλίμακας μπορούν να επηρεάσουν την οδική ασφάλεια.

Στο www.connectedcars.gr μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από τη διοργάνωση και να «κατεβάσετε» τις παρουσιάσεις των ομιλητών.

Χρυσοί χορηγοί του 3ου Connected Cars Conference ήταν οι εταιρείες Cosmote και Sixt. Αργυρός χορηγός ήταν η εταιρεία Arval. Χορηγός η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια AE. Υποστηρικτής η εταιρεία Wheels Car Rental.

Τιμητική υποστήριξη προσέφεραν οι: Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος. Χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν το GΟCΑR.