Η Coca-Cola 3E στον άξονα Κοινωνία, εστιάζει σε μακροχρόνια προγράμματα που στόχο έχουν την ενίσχυση και προαγωγή της υγείας σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η «Ιατρική Απόβαση» σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος, που ενισχύει τις υπηρεσίες των Κέντρων Υγείας σε νησιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και δωρίζει εξοπλισμό, καθώς επίσης το πρόγραμμα «Ιατρική Ανάβαση» για τις απομακρυσμένες ηπειρωτικές περιοχές, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Επιπλέον, διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες με φορείς όπως το MDA Ελλάς και τα Special Olympics, και εστιάζει στην ανάπτυξη των νέων με τη χορήγηση υποτροφιών αλλά και την υποστήριξη εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων, ενώ προωθεί τον ισορροπημένο τρόπο ζωής και διατροφής, με το πρόγραμμα «Ζήσε Αρμονικά με 5 την ημέρα» από την Amita και το «Άλλαξε Στάση Μπες στη Δράση» το οποίο υλοποιείται από την Coca-Cola 3E και την Coca-Cola Hellas.

Eργασιακός χώρος – αγορά
Στον εργασιακό χώρο, η εταιρεία έχει λάβει πιστοποίηση κατά OHSAS 18001 για την Υγεία και Ασφάλεια, εφαρμόζει εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, προσφέρει ίσες ευκαιρίες μέσω του προγράμματος «Προσωπική Πρωτοβουλία για την Καριέρα», επιβραβεύει ιδέες καινοτομίας και προώθησης της Κοινωνικής Υπευθυνότητας και ενθαρρύνει την εθελοντική δράση με την ενίσχυση της ομάδας «Άλυσος». Τέλος, ως προς την αγορά, επενδύει στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της και ακολουθεί υπεύθυνες πρακτικές marketing και διαφήμισης στα παιδιά κάτω των 12 ετών, ενώ προάγει και την έννοια της ΕΚΕ στους προμηθευτές της.

Εasy being green
Ο τίτλος του πιο πρόσφατου απολογισμού  εταιρικής υπευθυνότητας έχει τίτλο «It’s so easy being green», υποδηλώνοντας την έμφαση που η Coca-Cola 3E δίνει στο περιβάλλον… Όπως λέει η Σίσσυ Ηλιοπούλου, η περιβαλλοντική πολιτική της εταιρείας δεν περιορίζεται στην εφαρμογή των απαιτούμενων ρυθμίσεων από την πολιτεία, γεγονός που αποδεικνύεται και από την πιστοποίηση όλων των εργοστασιακών μονάδων με το Σύστημα Διαχείρισης Περιβάλλοντος, κατά το Πρότυπο ISO 14001, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης Lloyd’s.

Η εταιρεία αποσκοπεί στη μείωση εκπομπών CO2 από την παραγωγική διαδικασία των εργοστασίων της, μειώνει το βάρος των συσκευασιών της και προωθεί την ανακύκλωση τόσο των συσκευασιών της όσο και στους νέους ανθρώπους μέσα από τις εκδηλώσεις της, όπως είναι το Amita Motion Tour. «Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για 20% μείωση των εκπομπών του CO2, ανακοινώσαμε τη λειτουργία της πρώτης από τις 15 ενεργειακά αποδοτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στη Ρουμανία, με το εργοστάσιο Σχηματαρίου να ακολουθεί μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Επιπλέον, η Coca-Cola 3E αποτελεί μία από τις 39 ελληνικές βιομηχανίες και εμπορικές επιχειρήσεις που ίδρυσαν και στηρίζουν την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Ακόμα, συνεργαζόμαστε με επίσημους φορείς, αλλά και με μη-κυβερνητικές οργανώσεις μέσω περιβαλλοντικών προγραμμάτων που εντάσσονται στις δραστηριότητες της «Άλυσος», της ομάδας εθελοντών-εργαζομένων η οποία διοργανώνει σε τακτική βάση δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς παραλίων κ.ά.» Παράλληλα, η εταιρεία ευαισθητοποιεί τους πολίτες μέσα από το πρόγραμμα Αύρα: «It’s so easy being Green», μέσω του οποίου επίσης -και σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Αρκτούρος- γίνονται αναδασώσεις και υιοθετούνται περιοχές της χώρας μας ενώ ξεκινάει και σχολικό πρόγραμμα για τη σημασία του δάσους.

Επιπλέον, μαζί με την Coca-Cola Hellas ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη για τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων με το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό». Μέρος του προγράμματός της αποτελεί τέλος και η συμβολή στην προστασία σημαντικών υδροβιότοπων.

Κοινωνικός απολογισμός
Η Coca-Cola 3E είναι από τις πρώτες εταιρείες που προχώρησαν στην έκδοση έκθεσης απολογισμού εταιρικής υπευθυνότητας. Ο κοινωνικός απολογισμός ανταποκρίνεται στην απαίτηση της σημερινής κοινωνίας για διαφάνεια, ενημέρωση και υπευθυνότητα, εξηγεί η Σίσσυ Ηλιοπούλου. Η έκδοσή του επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των προγραμμάτων και πρωτοβουλιών της εταιρείας και επικοινωνεί τη φιλοσοφία και δέσμευσή της έναντι του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο αναπτύσσεται. «Είναι η απτή απόδειξη ότι η Κοινωνική Υπευθυνότητα δεν μένει στα λόγια αλλά υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός πράξεων που αποδεικνύουν ότι η δέσμευση γίνεται έργο», προσθέτει.