Η INTERSPORT και ο Όμιλος FOURLIS εδώ και πολλά χρόνια υλοποιούν προγράμματα Κοινωνικής Υπευθυνότητας εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην κάλυψη αναγκών της κοινωνίας και των ευπαθών ομάδων συνανθρώπων μας. Φέτος, σε μια δύσκολη χρονιά για τις επιχειρήσεις αλλά και ειδικότερα για το retail, η INTERSPORT συνεχίζει να βρίσκεται κοντά σε φορείς που πράττουν κοινωνικό έργο, βοηθώντας τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους σε αυτή την ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία.

«Χάρισε Ενέργεια για Ζωή»
Η δράση της INTERSPORT «ΧΑΡΙΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΖΩΗ», η οποία έτρεξε αυτή την περίοδο, αποτελεί μέρος αυτής της προσπάθειας. Μέσω αυτής, η INTERSPORT υποστηρίζει ένα νέο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής»: την ομάδα online Pilates!

Mε βάση τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα, η ήπια άσκηση αποτελεί βασικό στοιχείο της αποθεραπείας των ασθενών με καρκίνο μαστού και συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Έτσι η INTERSPORT, έχοντας στο DNA της τον αθλητισμό και στόχο της να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων μέσα από την άσκηση, στηρίζει για άλλη μία χρονιά το έργο του Συλλόγου με αυτή την ενέργεια.

Μέσω της δράσης «ΧΑΡΙΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΖΩΗ», οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να συμβάλλουν κι εκείνοι στην υλοποίηση του προγράμματος online Pilates. Από τις 16 έως και τις 31 Οκτωβρίου, με κάθε αγορά γυναικείων training προϊόντων Energetics από τα καταστήματα INTERSPORT, η εταιρεία συνέβαλε* στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο 2020 έως τον Απρίλιο 2021.

Η Κοινωνική Υπευθυνότητα στην INTERSPORT και στον Όμιλο FOURLIS
H INTERSPORT, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, συμμετέχει στο ετήσιο πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, το οποίο εστιάζει στη στήριξη των εργαζομένων και της κοινωνίας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος του εκάστοτε προγράμματος για τη στήριξη της κοινωνίας είναι να απαντά σε μία πραγματική της ανάγκη, να έχει μακροπρόθεσμο αποτύπωμα, καθώς και να σχετίζεται άμεσα με τα προϊόντα και τη φιλοσοφία των εταιρειών του Ομίλου.

Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία εννέα χρόνια η INTERSPORT υλοποιεί το πρόγραμμα «ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ», μέσω του οποίου προσφέρει αθλητικό εξοπλισμό σε δημόσια δημοτικά σχολεία σε ακριτικές, απομακρυσμένες και πληγείσες περιοχές της Ελλάδας και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αντλήσουν έμπνευση από  καταξιωμένους αθλητές οι οποίοι τους μιλούν για  τις αξίες του αθλητισμού. Πέρυσι, η INTERSPORT βραβεύτηκε για τη συνεισφορά της μέσω αυτού του προγράμματος.

Παράλληλα, η INTERSPORT στηρίζει πλήθος άλλων Οργανισμών όπως το Make A Wish, η Κιβωτός του Κόσμου, το Χαμόγελο του Παιδιού, η ΦΛΟΓΑ κ.ά., ενώ από το 2019 έχει ξεκινήσει τη λειτουργία μίας πλατφόρμας επικοινωνίας και κοινωνικών δράσεων με την ονομασία #womanism, που στόχο έχει να εμπνεύσει και να στηρίξει τις γυναίκες σε διάφορους τομείς της ζωής τους.

Την περίοδο της πανδημίας, η INTERSPORT και ο Όμιλος FOURLIS ανταποκρίθηκαν άμεσα στις αυξημένες ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, κυρίως στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, προσφέροντας προϊόντα σε νοσοκομεία αναφοράς και σε άλλες δομές για τη στήριξη ευπαθών ομάδων.

Οι εταιρείες οφείλουν να στηρίζουν το κοινωνικό σύνολο
Σε δύσκολες περιόδους, όπως η τρέχουσα, οι ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και των ευπαθών ομάδων πολλαπλασιάζονται. Οι εταιρείες, ως μέρος της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούνται, οφείλουν να στέκονται δίπλα τους και να τους βοηθούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες!

*Η INTERSPORT θα προσφέρει το 10% από τις πωλήσεις στο Άλμα Ζωής, για την υλοποίηση του προγράμματος Pilates για γυναίκες με καρκίνο μαστού.