«Η Εμπιστοσύνη βασικό δομικό στοιχείο της νέας εποχής» τόνισε ο Κ. Λαμπρινόπουλος

Συνδιοργανωτές ήταν ο ΣΕΒ, το ΙΟΒΕ, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας και ο ΣΕΤΕ. Αναφερόμενος στη σημασία της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κτίσουμε, και δεν λέω να αποκαταστήσουμε, είναι η έννοια της εμπιστοσύνης, γιατί η έννοια αυτή λείπει σε όλα τα επίπεδα και είναι εκείνη που ουσιαστικά κρατάει την συνοχή οποιασδήποτε ομάδας, είτε κοινωνικής, είτε επαγγελματικής.

Χωρίς την εμπιστοσύνη δεν κτίζεται καμία σχέση. Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται να εντάξουμε στην καθημερινή μας πρακτική έννοιες όπως η αυτογνωσία, η αυτοκριτική, η αυτοεκτίμηση, ο αυτοσεβασμός, ώστε πραγματικά να απομακρύνουμε όλες τις ανασφάλειες του σεβασμού, της εκτίμησης και της ουσιαστικής κριτικής στην καθημερινότητά μας.

Όσο πιο ασφαλείς νιώθουμε και όσο με τη συμπεριφορά μας κάνουμε τους άλλους να νιώσουν το ίδιο ασφαλείς, τόσο μεγαλύτερο επίπεδο εμπιστοσύνης διαμορφώνουμε μεταξύ μας». Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕ του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ, Δημήτρης Μαύρος, αναφέρθηκε στους στόχους της εκδήλωσης επισημαίνοντας τα εξής: «Η επέτειος των 50 χρόνων της ΕΕΔΕ είναι το καλύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να συζητηθούν όλα όσα θα συμβάλλουν στο κτίσιμο της νέας Ελλάδας. Ποιος και πώς λοιπόν θα μπορούσε να χτίσει τη νέα Ελλάδα;

Οι λέξεις «Κτίζω» και «Νέα» δεν μπορούν να οδηγήσουν πουθενά αλλού παρά μόνο στους ηγέτες. Στην ηγεσία. Το σίγουρο είναι ότι η χώρα διαθέτει ηγέτες και μάλιστα μεγάλου βεληνεκούς. Το θέμα όμως είναι πως ό,τι και να κάνουν οι ηγέτες αν δεν μπορέσουν να αφυπνίσουν, να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν σε macro επίπεδο τους πολίτες/εργαζόμενους/πελάτες/καταναλωτές/ψηφοφόρους τίποτα δεν πρόκειται να κτιστεί και εν πάση περιπτώσει, ό,τι και να κτιστεί δεν θα είναι νέο».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ενδιαφέρουσες απόψεις κατέθεσαν ακόμα οι Δ. Δασκαλόπουλος, Β. Αντωνιάδης, Γ. Γραμματίδης, Δ. Παπαλεξόπουλος, Γ. Γεράρδος, Π. Παπαδόπουλος, Γ. Κορρές, Αν. Ανδρεάδης, Γ. Γουρδομιχάλης, Αρ. Μπελλές, Π. Καρκατσούλης, Ηλ. Κικίλιας, Αθ. Ρούλιας, Ε. Κασελάκη, Δρ Β. Κουσία, Dr. H. Reichenbach, Γ. Ζανιάς, Π. Αθανασόπουλος.