Eπενδυτικό πλάνο στην Ελλάδα ύψους τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ με άξονα την υψηλή τεχνολογία και τη δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η British American Tobacco, ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, επιλέγοντας τη χώρα ως μία από τις πιο σημαντικές αγορές διεθνώς για την ανάπτυξη των προϊόντων του Ομίλου glο Hyper, με θέρμανση αντί για καύση καπνού.

Ο σκοπός του Ομίλου να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) ενσαρκώνεται στην απόφαση για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα και σηματοδοτεί τη συνέχεια της καίριας συμβολής της εταιρείας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει συμβάλλει με 3,2 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης. H επιλογή του Πειραιά ως Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισ. ευρώ και 2,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, έχει συνεισφέρει ουσιαστικά στην απασχόληση και την εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι.

Ακόμη, η εταιρεία στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, καθώς και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή, με τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση.

Παράλληλα, οι επενδύσεις θα έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο και στο λιανεμπόριο. Βασικός άξονας, η τεχνολογία του προϊόντος θερμαινόμενου καπνού glο Hyper και των ειδικά σχεδιασμένων ράβδων καπνού Neo, με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, σε σχέση με το τσιγάρο για όσους διακόψουν πλήρως το κάπνισμα.

Προϊόν της χρονιάς το Vuse ePen 3
Το Vuse ePen 3 αναδείχθηκε «Προϊόν της Χρονιάς 2021» στην κατηγορία ατμίσματος σε έρευνα τηςIRI σε 3.200 καταναλωτές στην Ελλάδα, στον σημαντικότερο θεσμό βράβευσης διεθνώς σχετικά με την καινοτομία καταναλωτικών προϊόντων.

Το Vuse είναι η κορυφαία μάρκα προϊόντων ατμίσματος της British American Tobacco, με πάνω από 4,5 εκατ. καταναλωτές παγκοσμίως. Η συσκευή ePen είναι «κλειστού τύπου» που λειτουργεί με προγεμισμένες κάψουλες (pods), οι οποίες θωρακίζουν την ασφάλεια του προϊόντος και έχει σχεδιαστεί στο Λονδίνο. Όλα τα συστατικά ελέγχονται από ειδικούς για πάνω από 1.000 ώρες πριν να φτάσουν στον καταναλωτή.

Στο πλαίσιο των ενεργειών της για ενδυνάμωση της αγοράς υπό τη σκιά της πανδημίας, παράλληλα με τη συνέχιση της συνεργασίας με τη NOBACCO και την ανάπτυξη στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η εταιρεία επέκτεινε την παρουσία του Vuse ePen 3 σε σημεία λιανικής πώλησης (περίπτερα και μίνι-μάρκετ) σε όλη την Ελλάδα.

Πρόοδος – Διαφορετικότητα – Επιστήμη – Βιωσιμότητα
Η BΑΤ επενδύει σημαντικά στην έρευνα και ανάπτυξη των εναλλακτικών στο κάπνισμα προϊόντων και απασχολεί παγκοσμίως πάνω από 1.500 επιστήμονες και ειδικούς στα εργαστηριακά της κέντρα.

Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ανθρώπινο δυναμικό και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Η ΒΑΤ στην Ελλάδα έχει 18 διακρίσεις για το εργασιακό περιβάλλον ενώ συνεχίζει, παρά την πανδημία, να προσφέρει παροχές και αυξήσεις μισθών, επενδύοντας περίπου 6 εκατ. ευρώ το 2021. Εκτός από την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων «Smart Working» και «Safe Working», η εταιρεία μεριμνά για την ασφαλή εργασία των ανθρώπων της, χωρίς καμία αλλαγή στις παροχές.

Σημαντικές είναι οι πρωτοβουλίες και στον τομέα της εταιρικής ευθύνης, μέσα από ενέργειες για θέματα ποιότητας ζωής και στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, συμβάλλοντας στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Η BAT Hellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο που λειτουργεί από το 1902, απασχολεί περισσότερους από 53.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 180 αγορές. Η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως περιφερειακό κέντρο και για το Ισραήλ, την Κύπρο και την Μάλτα.

GLO HYPER
Το glo hyper είναι το τελευταίο μοντέλο του προϊόντος θέρμανσης καπνού της ΒΑΤ, το οποίο συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία θέρμανσης καπνού με τις ράβδους καπνού Neo που είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση με την συσκευή. Το πρώτο λανσάρισμα του glo έγινε στην Ιαπωνία, ενώ το προϊόν ήρθε στην Ελλάδα το 2018.