Εδραιώνει την θέση του ως το brand με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως το Amazon, το οποίο, με ανάπτυξη 32% πέρυσι, άγγιξε τα 416 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τη νέα παγκόσμια κατάταξη BrandZ της Kantar, η οποία καλύπτει τους 12 μήνες έως τις 7 Απριλίου, η Amazon βρίσκεται μπροστά από την Apple για δεύτερη χρονιά, παρά το ότι η δεύτερη διευρύνθηκε κατά 14% σε αξία και έφτασε τα 352 δισ. δολάρια.

Η Google κατετάγη τέταρτη, με εκτιμώμενη αξία τα 324 δισ., παραχωρώντας την τρίτη θέση στη Microsoft, που, με ανάπτυξη 30%, εκτιμάται πλέον στα 327 δισ. δολάρια. Τις 5 κορυφαίες συμπληρώνει η Visa, με την αξία της να υπολογίζεται στα 187 δισ. Το ντεμπούτο της στο top 10 κάνει η Mastercard (108 δισ. δολάρια), αναρριχώμενη στη 10η από τη 12η θέση.

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, η οποία επηρέασε τα data μόνο των τελευταίων εβδομάδων, η αξία του top 100 αυξήθηκε κατά 277 δισ. δολάρια, και άγγιξε τα 5 τρισ. «Είδαμε στην τελευταία κρίση ότι τα δυνατά brands ανακάμπτουν 5 φορές ταχύτερα σε σχέση με τον μέσο όρο», σχολίασε ο Graham Staplehurst, Global Strategy Director του BrandZ, τονίζοντας ότι τα top 100 brands διαθέτουν εξαιρετικά ισχυρό brand equity. Τη λίστα με τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα brands οδηγεί το κινέζικο brand αλκοολούχων ποτών Moutai και ακολουθούν Instagram και Lululemon. (Πηγή: Marketingweek.com)