Με τον πανικό απέναντι στον κορωνοϊό να εξαπλώνεται συχνά ταχύτερα από τον ίδιο τον ιό, προϊόντα όπως τα απολυμαντικά χεριών εξαφανίζονται από τα ράφια δημιουργώντας την ανάγκη για μεγαλύτερη παραγωγή.

Στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού.

Με τον πανικό απέναντι στον κορωνοϊό να εξαπλώνεται συχνά ταχύτερα από τον ίδιο τον ιό, προϊόντα όπως τα απολυμαντικά χεριών εξαφανίζονται από τα ράφια δημιουργώντας την ανάγκη για μεγαλύτερη παραγωγή. Στην ανάγκη αυτή έσπευσαν να ανταποκριθούν ζυθοποιεία και αποστακτήρια στη Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία, παράγοντας απολυμαντικά με βάση το αλκοόλ για φιλανθρωπικές οργανώσεις και υγειονομικές αρχές.

Ενδεικτικά, η BrewDog ξεκίνησε την παραγωγή απολυμαντικών, με τη σκωτσέζικη ζυθοποιία να δηλώνει ότι θα προσφέρει το «Punk Sanitiser» δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη. Ανεξάρτητοι παραγωγοί gin επίσης τροποποιούν την παραγωγή τους με στόχο την αύξηση των αποθεμάτων σε απολυμαντικά. Οι προσπάθειές τους αυτές υποστηρίζονται και από τις δημοσιονομικές αρχές, οι οποίες διευκόλυναν τη διαδικασία αδειοδότησης παρασκευής μετουσιωμένης αλκοόλης.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες λαμβάνουν και αποστακτήρια στην Ιρλανδία: Η Irish Distillers, παραγωγός των brands ουίσκι Jameson και Powers ανακοίνωσε ότι το αποστακτήριό της στο Midleton θα παρασκευάσει μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων gel χεριών που θα προσφέρει δωρεάν. Αντίστοιχη μετατόπιση πραγματοποίησε και ο γαλλικός κολοσσός της πολυτέλειας LVMH, αναπροσαρμόζοντας την παραγωγή σε εργοστάσια καλλυντικών και αρωμάτων για την παρασκευή απολυμαντικών χεριών.
(Πηγή: WARC)