Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εστιάζει η Bosch, επενδύοντας, έως το 2025, 10 δισ. ευρώ στην ψηφιοποίηση και τη συνδεσιμότητα. Τα δύο τρίτα του ποσού θα διατεθούν για την ανάπτυξη και την επέκταση νέων υποσχόμενων τεχνολογιών, με έμφαση στη βιωσιμότητα, την αυτοκίνηση και τη βιομηχανία 4.0.

Τα παραπάνω αποκάλυψε ο Dr. Stefan Hartung, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bosch, στο φετινό συνέδριο AIoT της Bosch Connected World (BCW) στο Βερολίνο. «Εκτός από τις πολλά υποσχόμενες νέες τεχνολογίες, θα επενδύσουμε στην επαγγελματική κατάρτιση και την επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων μας, καθώς είναι το κλειδί στο “Τεχνολογία για τη ζωή” τόσο σήμερα, όσο και αύριο», δήλωσε ο S. Hartung.

Για τις δε προσεχείς τεχνολογίες, ανακοίνωσε ότι η Bosch συνεργάζεται με την IBM στον τομέα της κβαντικής υπολογιστικής, με στόχο να χρησιμοποιήσει προσομοίωση κβαντικής υπολογιστικής των υλικών για να βρει υποκατάστατα πολύτιμων μετάλλων και ορυκτών που χρησιμοποιούνται σε κινητήρες ουδέτερους σε άνθρακα τα επόμενα 10 χρόνια.