Με προτάσεις relevant σε καταναλωτές που επιλέγουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, επένδυση στις εμπειρίες, δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας και μια επικοινωνία που «μιλά» για τα προβλήματα των νέων ανθρώπων ή εστιάζει στην αξία του «μαζί» διαμορφώνεται το μέλλον της μπίρας.

Αν και η αγορά της μπίρας, παγκοσμίως, αναμένεται να αναπτυχθεί με ετήσιο ρυθμό (CAGR) 2,7% (Mordor Intelligence) έως 6,8% (Statista), το ρευστό περιβάλλον που δημιούργησε η πανδημία δείχνει να μην έχει ξεπεραστεί, ενώ σε αυτό ήρθε να προστεθεί η αύξηση του πληθωρισμού. «Η προηγούμενη χρονιά αλλά και η φετινή χαρακτηρίζεται από διαρκείς αλλαγές που καθιστούν αναγκαία τη στενή παρακολούθηση των τάσεων και τη δυναμική αξιολόγηση των πλάνων μας», αναφέρει o Θανάσης Σπυριδώνης, Marketing Director της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, και συνεχίζει: «Τα βασικότερα στοιχεία που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας είναι η επίπτωση της πανδημίας στην αγορά σε επίπεδο ψυχολογίας καταναλωτή, περιστάσεων κατανάλωσης και επιλογών διασκέδασης, η σταδιακή επανάκαμψη του τουρισμού που σαφώς ευνοεί συνολικά την οικονομία και την κατανάλωση κι από την άλλη η αύξηση του πληθωρισμού, ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2021, η οποία βλέπουμε να συνεχίζεται και το 2022 καθιστώντας τη σχέση αξίας/ κόστους και πάλι ως έναν πολύ καθοριστικό παράγοντα στις αγοραστικές αποφάσεις των καταναλωτών».

Στοχεύοντας τα νεανικά κοινά
Σε αυτό το περιβάλλον, τα brands μπίρας δείχνουν πιο συγκρατημένα, σε σχέση με την προηγούμενες χρονιές, σε επίπεδο επικοινωνίας. Βέβαια, με τον ερχομό των καλοκαιρινών μηνών, τα brands μπίρας αρχίζουν να υπενθυμίζουν στο καταναλωτικό κοινό την παρουσία τους. Έτσι, προσφάτως, παρουσιάστηκαν τέσσερις νέες τηλεοπτικές καμπάνιες. Πριν από λίγες ημέρες λάνσαρε την καινούργια τηλεοπτική καμπάνια της η μπίρα Μύθος, η οποία προτρέπει το κοινό να ξεκινήσει και επίσημα το καλοκαίρι. Με ακούσματα από το all-time classic τραγούδι των Beatles, «All you need is love», η νέα διαφήμιση του Mythos θέλει να μεταδώσει τη σημασία του να βρίσκεται ουσιαστικά ο ένας δίπλα στον άλλον, σε μικρές ή μεγάλες στιγμές. Την τηλεοπτική καμπάνια δημιούργησε η διαφημιστική εταιρεία BBDO Athens, σε παραγωγή της Stefi Productions και σκηνοθεσία της Βιολέτας Τσέλη. Η αισιόδοξη διάθεση της καμπάνιας, έρχεται να ταιριάξει και με τη νέα, ανανεωμένη εμφάνιση του προϊόντος μετά το πρόσφατο rebranding.

Σε συνέχεια της περυσινής καμπάνιας, η Άμστελ με την τελευταία της επικοινωνία, με την «υπογραφή» της Frank & Fame, καλεί το κοινό, κυρίως το νεανικό κοινό, «να αφήσει την ψυχή του να ξεχειλίσει» βάζοντας στην άκρη τα «Πότε;» που περιορίζουν τους ανθρώπους. Στο πλαίσιο της νέας επικοινωνίας της, η Άμστελ παρουσιάζει την ανανεωμένη και ενιαία εμφάνιση στις συσκευασίες όλων των προϊόντων της. Οι νέες συσκευασίες σχεδιάστηκαν για να ενισχύσουν το νεανικό χαρακτήρα της με ένα πιο μινιμαλιστικό design. Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη επικοινωνία, ο Θανάσης Σπυριδώνης δηλώνει: «Στην Άμστελ συνεχίζουμε το ταξίδι που ξεκινήσαμε το 2021 με την επανατοποθέτηση της μάρκας στο σήμερα. Η επικοινωνία μας χαρακτηρίζεται και πάλι από το εμβληματικό τραγούδι της Σωτηρίας Μπέλλου και του Διονύση Σαββόπουλου, σε μια σύγχρονη διασκευή με έντονα δυναμικό και ξεσηκωτικό χαρακτήρα και συνοδεύεται από μια δυναμική αλλαγή στην οπτική ταυτότητα της μάρκας η οποία φέρνει την Άμστελ ακόμα πιο κοντά στο κοινό της, που ονειρεύεται, διψά για ζωή και ξεχειλίζει από ψυχή».

Στο σύγχρονο φαινόµενο του phubbing εστίασε η νέα καμπάνια της μπίρας Άλφα, με τίτλο «Πραγµατικά µαζί» και την «υπογραφή» της Soho Square, η οποία επικράτησε στο spec που πραγματοποίησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία το φθινόπωρο του 2022, αναλαμβάνοντας εκ νέου το σύνολο του λογαριασμού. Η ταινία παρουσιάζει ένα ζευγάρι στην έξοδο του, όπου ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, ενώ βρίσκεται µε τον/ τη συνοδό του, ασυναίσθητα αφαιρείται και στρέφεται στο κινητό και στα SoMe. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρεμβάλλονται νοητά διάφορες προσωπικότητες ανάμεσα στο ζευγάρι και οι δυο τους να απομακρύνονται, ενώ βγήκαν για να είναι μαζί. Στην ταινία η στιγμή της συνειδητοποίησης έρχεται µαζί με την µπίρα Άλφα, όταν το κινητό γυρνά µε την οθόνη προς τα κάτω. Την ατμόσφαιρα της ταινίας ενισχύει «Ο Καθρέφτης» του Φοίβου Δεληβοριά.

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα τον περασμένο Απρίλιο, βγήκε στον «αέρα» η καμπάνια «Ανοίγουμε Μαζί της» της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, την οποία δημιούργησε η The Newtons Laboratory. Σύμφωνα με το σενάριο της καμπάνιας, μετά από τα δύσκολα τελευταία χρόνια της πανδημίας, το κοινό έχει ανάγκη να επικοινωνήσει, να μοιραστεί σκέψεις, επιθυμίες και φόβους. Αυτό, άλλωστε, αναδεικνύει η διαφημιστική ταινία ως το πιο σημαντικό για τον άνθρωπο, τη δυνατότητα να μοιράζεται αυτά που νιώθει. Την παραγωγή του σποτ επιμελήθηκε η Picky Productions σε σκηνοθεσία Danny & Loco.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στόχευση στα νεανικά κοινά δεν εκδηλώνεται μόνο με τις διαφημιστικές καμπάνιες των brand μπίρας ή με το rebranding τους. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και τα λανσαρίσματα νέων προϊόντων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων μηνών αποτελεί η lager μπίρα, Heineken Silver, με 4% αλκοόλ, για την παραγωγή της οποίας ακολουθείται μία ιδιαίτερη διαδικασία ζυθοποίησης με ψύξη κατά την ωρίμανση στον -1° Κελσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επικοινωνιακό ταξίδι της νέας αυτής μπίρας ξεκίνησε από το metaverse. «Η Heineken Silver ξεκίνησε το ταξίδι της μέσα από το Decentraland όντας η πρώτη μπίρα που λανσαρίστηκε στο metaverse και φιλοδοξεί να γίνει η αγαπημένη μπίρα των Gen Z και Y (ηλικίες 18-35), ενός κοινού που δημιουργεί τις τάσεις του σήμερα και διαμορφώνει τον κόσμο του αύριο», αναφέρει ο Marketing Director της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Επένδυση σε low/no επιλογές
Η εταιρεία έρευνας αγοράς Mintel υποστηρίζει ότι τα brands μπίρας θα συνεχίσουν να επενδύουν σε μπίρες με χαμηλό ή χωρίς αλκοόλ τα επόμενα χρόνια, καθώς η σχετική ζήτηση από τις νεότερες γενιές, όπως οι Millennials, θα αυξάνεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, στελέχη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ανέφεραν, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης 2019-2020 της εταιρείας τον περασμένο Οκτώβριο, ως κύριο μέλημά της την προώθηση της κουλτούρας της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ. Με αυτή τη στόχευση, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διαθέτει μεγαλύτερο εμπορικό budget στην προώθηση των συγκεκριμένων προϊόντων, σε σύγκριση με την απόδοσή τους στον συνολικό τζίρο της. «Στη Heineken 0.0, για παράδειγμα, διαθέτουμε το 10% της διαφημιστικής μας επένδυσης, ενώ στην πραγματικότητα στον συνολικό όγκο του brand το προϊόν αγγίζει το 5%. Αυτή τη στρατηγική την ακολουθούμε εδώ και μια πενταετία, ενώ υπάρχει δέσμευση και για το 2022-2023», είχε δηλώσει τότε στο DailyFax ο Communications & Corporate Affairs Director της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Γιάννης Γεωργακέλλος.

Στην ενίσχυση της κατηγορίας από τη Fix Hellas αναφέρθηκε μιλώντας στο MW η Τάρα Δημητριάδη, Senior Brand Manager Mainstream, Fix brands: «Με την κατηγορία των low/no alcohol προϊόντων να κερδίζει σταθερά έδαφος, δραστηριοποιούμαστε στοχευμένα με τη Fix Άνευ, που από το λανσάρισμά της, το 2017, έχει γίνει και παραμένει ηγέτης στην κατηγορία. Και αυτό γιατί προσφέρει την αυθεντική γεύση της μπίρας, χωρίς αλκοόλ και με τις λιγότερες θερμίδες στην κατηγορία. Σαφώς και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να χτίζουμε την κατηγορία στο σύνολο της, διευρύνοντας ταυτόχρονα και τις περιστάσεις κατανάλωσης».

Την ενίσχυση της συγκεκριμένης τάσης την τελευταία τριετία επισημαίνει και ο Βαγγέλης Μποκίδης, Brand Manager Upper Mainstream, Mythos Βrands: «Από τη διαρκή εξέλιξη των καταναλωτικών συνηθειών και τάσεων της αγοράς, αναδείχθηκε την τελευταία τριετία η τάση της κατανάλωσης προϊόντων καθόλου ή λιγότερου αλκοόλ, κυρίως μεταξύ των μικρότερων ηλικιών. Έτσι, ο Mythos λάνσαρε ακόμη ένα variant, τον Mythos Ice, που αντιστοιχεί σε μια ευκολόπιοτη lager, με μικρότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, σε διαφανή φιάλη».

«Η καλύτερη μπίρα για σένα»
Το µέλλον της µπίρας θα συνδέεται όλο και περισσότερο µε την υγεία, σύµφωνα µε τις αναλύσεις της Mintel. Είναι ενδεικτικό ότι το 28% των Αµερικανών ενηλίκων, που καταναλώνει αλκοόλ, συµφωνεί ότι ο γρηγορότερος τρόπος για να βελτιώσει την υγεία του είναι πίνοντας λιγότερο αλκοόλ. Με βάση αυτά τα δεδοµένα η ίδια εταιρεία ερευνών υποστηρίζει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να εστιάσουν στα better-for-you προϊόντα ώστε να παραµείνουν relevant µε τους καταναλωτές που επιλέγουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Πιο συγκεκριμένα, τα επόµενα δυό χρόνια τα brands µπίρας µπορούν να προσελκύσουν τους health-conscious καταναλωτές προωθώντας προϊόντα µε λιγότερες θερµίδες αλλά και λιγότερο αλκοόλ. Αυτό το κοµµάτι καταναλωτών µόνο θα µεγαλώνει τα επόµενα πέντε χρόνια, και τα brands µπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το γεγονός λανσάροντας functional χωρίς αλκοόλ προϊόντα, όπως η Corona Sunbrew, η πρώτη, όπω υποστηρίζει η εταιρεία, µπίρα χωρίς αλκοόλ µε βιταµίνη D, η οποία κυκλοφόρησε στον Καναδά πριν από λίγους μήνες. Επιπλέον, η Mintel υποστηρίζει ότι η αύξηση τιµών και ο πληθωρισµός σε πολλές αγορές και η επίπτωση τους στην τιµή της μπίρας επηρεάζει την καταναλωτική συµπεριφορά και έρχεται να ενισχύσει την επανεξέταση της κατανάλωσης αλκοόλ για λόγους υγείας.

Οι εμπειρίες του καταναλωτή
Τα τελευταία χρόνια τα brands μπίρας επενδύουν σταθερά στις εμπειρίες του καταναλωτή. Σε αυτό το πλαίσιο, η μπίρα Fischer στηρίζει τον θερινό κινηματογράφο με παρουσία σε 16 επιλεγμένους χώρους, όπου οι σινεφίλ θα μπορούν να καταναλώσουν μπίρα Fischer, παρακολουθώντας την ταινία της επιλογής τους. Στους χώρους αυτούς προστίθεται, για δεύτερη χρονιά, το Stellar, ένας χώρος που συνδυάζει τον κινηματογράφο με το fine dining. Υπενθυμίζεται ότι το brand ήταν για 8η χρονιά παρόν στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, απονέμοντας τα Βραβεία Κοινού.

Στην ενέργεια Urbanism, οι δράσεις της οποίας αποτελούν μέρος του «This is Athens City Festival» του Δήμου Αθηναίων, συμμετείχε η μπίρα Mythos τον Μάιο, ενώ έπεται συνέχεια όπως ανέφερε στο MW ο Βαγγέλης Μποκίδης: «Ένας βασικός πυλώνας ενεργοποίησης για τον Mythos είναι οι “εμπειρίες”. Μια λέξη που “αλλοιώθηκε” κατά την τελευταία διετία και που πλέον χτίζει ξανά την υπόστασή της, μέσω της δίψας του κοινού για εναλλακτικές δράσεις, δροσερά parties και δυναμικές συναυλίες, που τόσο πολύ είχαν λείψει σε όλους. Γι’ αυτό και ο Mythos δίνει δυναμικά το παρόν και συνεχίζει με περισσότερα από 15 parties, με πάνω από 20 καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής και ροκ μουσικής σκηνής, ανεβάζοντας και πάλι τους ρυθμούς στον αστικό ιστό».

CSR δράσεις των brands
«Ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, τόσο οι πελάτες και συνεργάτες όσο και οι καταναλωτές δείχνουν μια έντονη στροφή προς οργανισμούς και προϊόντα που υπηρετούν συγκεκριμένους στόχους και κυρίως έναν συγκεκριμένο σκοπό, που έμμεσα ή άμεσα συμβάλλει προς το κοινό καλό, με έμφαση σε δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης», αναφέρει η Τάρα Δημητριάδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη Mintel, το 35% των λανσαρισμάτων μπίρας και μηλίτη το 2021, παγκοσμίως, διέθεταν ηθικούς και περιβαλλοντικούς ισχυρισμούς, με βασικότερο εκείνο της περιβαλλοντικά φιλικής συσκευασίας. Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη τάση, τα brands, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, είναι αρκετά δραστήρια όσον αφορά τις ενέργειες CSR.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία δημοσίευσε τον δεύτερο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της στρατηγικής «Μαζί προς το Μηδεν», με βασικούς στόχους τον εκμηδενισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, της σπατάλης νερού, της κατάχρησης αλκοόλ και των ατυχημάτων στην εργασία. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον Απολογισμό για το 2021, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις της στο διάστημα 2015-2021, η εταιρεία πέτυχε μείωση 52% στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, 35% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και 52% στην κατανάλωση θερμικής ενέργειας. Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία, κατά την παραγωγή επαναχρησιμοποιεί και ανακυκλώνει το νερό, έχοντας επιτύχει μείωση 48% στη χρήση του στην παραγωγική διαδικασία στα εργοστάσιά της, σε Ριτσώνα και Σίνδο, κατά την περίοδο 2015-2021.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, πραγματοποίησε μελέτη Εκτίμησης Κοινωνικής Απόδοσης Επένδυσης (Social Return On Investment -SROI), αναδεικνύοντας τα οφέλη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, τόσο για τους αγρότες, όσο και για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και τις τοπικές κοινωνίες. Η μελέτη, η οποία αποτίμησε τις τελευταίες έξι καλλιεργητικές περιόδους του προγράμματος (2015-2021) που υλοποιεί η εταιρεία από το 2008, κατέληξε πως η επένδυση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σημειώνει δείκτη κοινωνικής απόδοσης ίσο με 2,43:1, κάτι που σημαίνει πως για κάθε ένα ευρώ που επενδύθηκε στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής
Καλλιέργειας από την εταιρεία, παρήχθησαν 2,43 ευρώ κοινωνικής αξίας.

Διαφορετικότητα και συμπερίληψη
Η αποδοχή της διαφορετικότητας και η συμπερίληψη επίσης μπαίνουν στο πλάνο των CSR δράσεων των brands μπίρας. Έτσι η Heineken υπήρξε χορηγός του Athens Pride 2021, ενώ συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις, με το μήνυμα «Cheers to Pride!», τόσο στο Athens Pride Week, όσο στην κεντρική ημέρα του Athens Pride τον Σεπτέμβριο.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμικής Διαφορετικότητας και με βασικό μήνυμα το «Labels are for bottles, not for people», η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προχώρησε στην αποστολή ενός tailor made press kit, το οποίο περιείχε 4 συσκευασίες των προϊόντων της, που είχαν καλυφθεί «συμβολικά» με μια λευκή ετικέτα. Στόχος της εταιρείας με αυτή τη δράση ήταν να στείλει το εξής μήνυμα: «Αφήσουμε στην άκρη τις “ετικέτες” και μπαίνουμε στη διαδικασία να σκεφτόμαστε πέρα από αυτές». Επιπλέον, τη χρονιά που μας πέρασε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία υπέγραψε τη «Χάρτα Διαφορετικότητας».

Συνοψίζοντας, με στόχευση στα νεανικά κοινά τα brands μπίρας επικοινωνούν διαφημιστικά θίγοντας θέματα που αφορούν αυτές τις γενιές και επενδύουν σε νέα προϊόντα και πρωτοβουλίες κοινωνικής υπευθυνότητας, καθώς και αυτή η διάσταση επηρεάζει τις επιλογές του συγκεκριμένου κοινού.


Η μπίρα στο διαδίκτυο
Έντεκα χιλιάδες δημοσιεύσεις σε sites, blogs και Twitter για τα επτά μεγάλα εγχώρια brands εντοπίστηκαν το χρονικό διάστημα Ιούνιος 2021- Μάιος 2022. Για μία ακόμη χρονιά, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Amstel με μερίδιο δημοσιότητας 32% και δεύτερη η Heineken (31,5%). Η Kaiser έρχεται τρίτη με 8,5% και με μικρή διαφορά ακολουθεί η Άλφα (8%). Fix και ΕΖΑ συγκεντρώνουν ίδιο μερίδιο δημοσιότητας (7,5%) και ακολουθεί ο Mythos (5%), ο οποίος, όπως προκύπτει από τις δημοσιεύσεις στο Twitter είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους τουρίστες.

Η πλειοψηφία των αναφορών προέρχονται από το Τwitter, σε ποσοστό 69,5%, με τα δημοσιεύματα από ειδησεογραφικά sites και blogs να καταλαμβάνουν μερίδιο 30,5%.

Στη θεματολογία, πέραν των συζητήσεων περί προτιμήσεων και των χιουμοριστικών αναφορών, εντοπίστηκαν αρκετές αναφορές στα τηλεοπτικά σποτ αλλά και παλαιότερα επιτυχημένα σλόγκαν, όπως τα «Μπύρα ή Kaiser» και «Amstel, γιατί έτσι μας αρέσει».

Όλα τα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί και αναλυθεί με το Monitor by Innews για το Marketing Week. Το Monitor είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα αποδελτίωσης, καταγραφής και αξιολόγησης δημοσιευμάτων, από έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά), διαδίκτυο (ειδησεογραφικά sites, blogs, forums, Τwitter), τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Πρόσφατα, η Innews λάνσαρε την υπηρεσία inSocial Reports με ανάλυση και αποδελτίωση των social media.


Τάρα Δημητριάδη, Senior Brand Manager Mainstream, Fix Brands

«Εστιάζουμε στην έννοια του locality και των τοπικών κοινωνιών»
«Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε εστιάσει τη στρατηγική και τις δράσεις μας στην έννοια του locality και των τοπικών κοινωνιών, και συγκεκριμένα στην έννοια της «γειτονιάς» και των στοιχείων που τη χαρακτηρίζουν. Με βασικό μας μήνυμα «Ομορφαίνουμε τις γειτονιές», φέτος κάνουμε ακόμη ένα βήμα και μέσα από στοχευμένες συνέργειες σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Εύβοια, επιδιώκουμε όχι μόνο να προβάλουμε τις γειτονιές, αλλά να τις φροντίσουμε και να τις ομορφύνουμε. Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης της Fix Hellas για πιο «πράσινες» γειτονιές, μετά την περσινή ανάπλαση του Πάρκου Φιξ, στα Πατήσια, φέτος προχωράμε στην ανάπλαση ενός ακόμη πάρκου, του Πάρκου Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης, στο Κουκάκι, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».


Βαγγέλης Μποκίδης, Brand Manager Upper Mainstream, Mythos Brands

Η αξία της ανθρώπινης επαφής
«H τελευταία διετία άλλαξε τόσο τις προτεραιότητες όσο και τις συνήθειές μας. Με την πανδημία να ηρεμεί σε ένα σταθερό πλαίσιο και τους περιορισμούς να καταργούνται, βλέπουμε όλο και πιο έντονη την ανάγκη του κόσμου να θυμηθεί παλαιότερες συνήθειες, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνικοποίηση, στις συνευρέσεις με φίλους, σε στιγμές ξεγνοιασιάς και ανεμελιάς. Έτσι κι ο Mythos, επανέρχεται στο προσκήνιο, μένοντας πιστός στις αξίες του και στον μοναδικό του τρόπο να “βλέπει” τα πράγματα της καθημερινότητας. Παράλληλα, με βασικό μήνυμα “Είμαι Δίπλα σου!”, επικοινωνεί με 360o πλάνο τη νέα του καμπάνια, στην οποία κυριαρχούν οι αξίες της ανθρώπινης επαφής, της συντροφικότητας, της αισιοδοξίας και της δύναμης που εμπνέει ο ένας στον άλλον, ώστε να ξεπεραστεί κάθε δυσκολία που εμφανίζεται στον δρόμο μας».


Θανάσης Σπυριδώνης, Marketing Director, Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Έμφαση στην ενίσχυση του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου
«Στόχος μας είναι η ανάπτυξη την οποία επιδιώκουμε μέσα από τη διαρκή επένδυση στη δημιουργία αξίας με επίκεντρο τον καταναλωτή και τον πελάτη. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου ώστε να καλύπτει όλο το εύρος των περιστάσεων κατανάλωσης. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον να επιλέγουμε τα κατάλληλα μέσα για να τραβήξουμε την προσοχή του καταναλωτή τη στιγμή που είναι πιο δεκτικός για να δει το μήνυμά μας. Η ταυτόχρονη κατανάλωση διαφορετικών πλατφορμών – multiscreen – αποτελεί μία πραγματικότητα, συνεχώς ενισχυμένη. Σε αυτό το περιβάλλον καλούμαστε να δημιουργούμε εμπειρίες στοχευμένες στις ανάγκες των καταναλωτών».


In the news

  • Επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης τον περασμένο Νοέμβριο. Η επένδυση αφορά τη νέα γραμμή παραγωγής και συμπληρώνει ένα επενδυτικό πλάνο 30 εκατ. ευρώ την τελευταία επταετία. Η νέα γραμμή παραγωγής αποτελείται από 2 γραμμές – εμφιάλωσης και εγκυτίωσης – οι οποίες καλύπτουν σχεδόν 5.000 τμ στο εργοστάσιο της Αταλάντης.
  • Σε αναπροσαρμογή του επενδυτικού πλάνου της λόγω πανδημίας προχώρησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν κατά την παρουσίαση της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2019-2020. Συγκεκριμένα, το επενδυτικό πλάνο αναπροσαρμόστηκε το 2020 λόγω μείωσης των μεγεθών, διαμορφώνοντας το τριετές πλάνο από τα 43 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά, στα 38 εκατ. ευρώ.