Αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων κατά 40%, συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο διάστημα, αλλά και της αξίας του μέσου καλαθιού, κατά 21%, κατέγραψε το BestPrice.gr κατά τη διάρκεια της φετινής Black Friday.

Όπως τονίζει το brand, οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη της Black Friday περιόδου την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, με τις προσφορές να διαρκούν έως και τη Cyber Monday, στις 28 Νοεμβρίου. Επίσης, παρόλο που η Black Friday ενέτεινε το ενδιαφέρον των καταναλωτών, όπως φαίνεται άλλωστε στην ανάγκη τους για έρευνα αγοράς με περισσότερες επισκέψεις στο BestPrice.gr κατά 66% σε σχέση με μια τυπική Παρασκευή, η επισκεψιμότητα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα περυσινά επίπεδα.

Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στα ανοικτά φυσικά καταστήματα την Κυριακή μετά την Black Friday αλλά και στο ότι φέτος ήταν η πρώτη χρονιά με ελεύθερη είσοδο στα καταστήματα, όπως τονίζει το brand. Οι καταναλωτές αποφάσισαν να επενδύσουν κυρίως σε προϊόντα τεχνολογίας καθώς και σε βρεφικά και παιδικά είδη.

Από τα προϊόντα που προτίμησαν οι καταναλωτές κατά την περίοδο της Black Friday, το 22,64% αγοράστηκε σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο (>5% χαμηλότερα), το 72,41% αγοράστηκε πάνω κάτω στην ίδια τιμή (κάτω από 5% απόκλιση), και το 4,95% αγοράστηκε ακριβότερα.