MW: Η XM είναι μια διεθνής εταιρεία επενδύσεων, η οποία έχει εξελιχθεί σε έναν πραγματικό ηγέτη του κλάδου. Μιλήστε μας εκτενέστερα για την εταιρεία σας.

Μαρία Χατζηπαντελή: Με πάνω από 5.000.000 πελάτες από την ίδρυσή της το 2009, η XM είναι μία εταιρεία FinTech, η οποία έχει εξελιχθεί σε μία μεγάλη και καθιερωμένη διεθνή εταιρεία επενδύσεων και σε έναν πραγματικό ηγέτη του κλάδου. Η ΧΜ παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διαπραγμάτευσης νομισμάτων, CFD, δεικτών, πολύτιμων μετάλλων και ενεργειακών προϊόντων και απασχολεί σήμερα πάνω από 650 έμπειρους επαγγελματίες ανά τον κόσμο, σε 6 διαφορετικές χώρες σε Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αυστραλία.

Η ΧΜ παρέχει συναλλαγές σε περισσότερες από 190 χώρες παγκοσμίως, με περισσότερες από 25 μεθόδους ασφαλών πληρωμών και 16 ολοκληρωμένες πλατφόρμες συναλλαγών. Η εκτενής εμπειρία μας, σε συνδυασμό με την υποστήριξη που παρέχουμε σε περισσότερες από 30 γλώσσες, καθιστούν την XM την κορυφαία επιλογή των traders. Το όραμα της εταιρείας είναι να ηγηθεί και να διαμορφώσει την παγκόσμια αγορά επενδύσεων!

Φέτος η XM βραβεύεται για πρώτη φορά ως μία από τις επιχειρήσεις με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ελλάδα, κατακτώντας μάλιστα την 1η θέση στην κατηγορία 50-250 εργαζόμενοι. Ποιο είναι το «μυστικό» της επιτυχίας;

Η επιτυχία μας είναι αποτέλεσμα του στρατηγικού μας σχεδιασμού και της κουλτούρας μας, θέτοντας τους ανθρώπους μας στην κορυφή.
Αυτό που κάνει ξεχωριστή την ΧΜ και την καθημερινή εμπειρία των ανθρώπων μας είναι η καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος όπου οι εργαζόμενοι εκφράζονται ελεύθερα. Η καλλιέργεια μίας κουλτούρας εμπιστοσύνης, αυτόνομου τρόπου εργασίας και συνεργασίας, η εμπλοκή όλων των εργαζομένων στη λήψη και υλοποίηση αποφάσεων που αφορούν στο κομμάτι της δουλειάς τους, είναι ουσιαστικό χαρακτηριστικό της επιτυχίας μας. Η διαφορετικότητα και η ισότητα, οι εταιρικές μας αξίες – Big. Fair. Human. – οι οποίες μεταφέρονται και εφαρμόζονται στην καθημερινή πρακτική και λειτουργία του οργανισμού, η ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε άμεσα και ευέλικτα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες των αγορών και του περιβάλλοντος όπου λειτουργούμε, μας καθιστούν ξεχωριστούς. Το πρόγραμμα ευημερίας (wellbeing) του προσωπικού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας, ενώ η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι σημαντικό μέρος της αποστολής μας (mission) ως οργανισμός και μας βοηθά να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον οργανισμό, τους ανθρώπους μας, τους πελάτες μας και τον ευρύτερο κόσμο.

Έχετε στη «φαρέτρα» σας πληθώρα βραβείων, τόσο για τις υπηρεσίες σας όσο και για την εξυπηρέτηση των πελατών σας. Παρόλα αυτά, αυτή είναι η πρώτη φορά που θέσατε υποψηφιότητα σε έναν θεσμό που αξιολογεί το εργασιακό περιβάλλον. Τι σας ώθησε τώρα σε αυτή την επιλογή;

Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, η XM έχει αφοσιωθεί στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού και βιώσιμου περιβάλλοντος εργασίας, που επιτρέπει στους ανθρώπους της να αναπτυχθούν, να διαπρέψουν και να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που πραγματοποιούνται και συνεισφέρουν στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των εργαζομένων και τον καθορισμό μας ως εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, μετριέται με πολλαπλούς τρόπους. Πέραν από τους εσωτερικούς δείκτες, η ΧΜ έχει τη «Χρυσή» διαπίστευση του Investors in People (IIP), μία διεθνή πιστοποίηση όσον αφορά στην αποτελεσματική εφαρμογή ανθρωποκεντρικών πρακτικών.

Σε μια προσπάθεια για περαιτέρω αναγνώριση και επιβεβαίωση, αποφασίσαμε να θέσουμε την υποψηφιότητά μας για το Great Place to Work®, έναν παγκόσμιο θεσμό με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Μέσα από τη διαδικασία της πιστοποίησης, αναζητούμε τις απόψεις των ανθρώπων μας, με στόχο να ανταποκριθούμε σε αυτές.
Η ανάδειξή μας από έναν οργανισμό ο οποίος θέτει τα πρότυπα για τους καλύτερους χώρους εργασίας παγκοσμίως και η προβολή μας θα συμβάλει, επίσης, σημαντικά στην ενδυνάμωση του employer branding μας, σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά.