Υποστηρίζοντας ιδρύματα, ΜΚΟ και το αθλητικό ιδεώδες

Είτε από τη θέση του χορηγού ή του υποστηρικτή, είτε από τη θέση του συμμετέχοντα, οι εταιρείες «έτρεξαν» για καλό σκοπό, στηρίζοντας ιδρύματα και ΜΚΟ, και προωθώντας το αθλητικό ιδεώδες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της συμμετοχής εταιρειών και μαρκών από πολλές διαφορετικές κατηγορίες και αγορές -όπως καταναλωτικά, τηλεπικοινωνίες, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τρόφιμα, αλλά και υπηρεσίες επικοινωνίας-, καθώς επίσης και η διαφορετική προσέγγιση κάθε εταιρείας στη διοργάνωση, με παροχή προϊόντων, συμμετοχή ομάδων εργαζομένων, ή οικονομική υποστήριξη. Ενδεικτικά, είδαμε τον ελληνικό καφέ Bravo, ο οποίος ως Επίσημος Υποστηρικτής προσέφερε σε κάθε δρομέα μια συσκευασία Bravo 95 γρ., ενώ οι εργαζόμενοι της Jacobs Douwe Egberts αγωνίστηκαν με την Bravo Running Team. Παράλληλα, ο Bravo διέθετε και περίπτερο στο Sponsors’ Village.

Η Chiquita ήταν το επίσημο φρούτο του Μαραθωνίου για 8η συνεχή χρονιά, μοιράζοντας περισσότερες από 70.000 premium μπανάνες Chiquita σε όλους τους αθλητές, καθώς επίσης και στους θεατές. Εντυπωσιακή στάθηκε η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της ΟΠΑΠ να συμμετάσχουν στην εφαρμογή «Διαδρομή Προσφοράς», συγκεντρώνοντας συνολικά 516.809 ευρώ για την ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων Η Αγία Σοφία και Π. & Α. Κυριακού. Παρούσα στον Μαραθώνιο ήταν και η PepsiCo Ελλάδας και το Quaker. Εργαζόμενοι της εταιρείας, φίλοι και συγγενείς τους έλαβαν μέρος στις διαδρομές, με την εταιρεία να προσφέρει στα «Παιδικά Χωριά SOS» το ποσό των 10 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που έτρεξε.

Για τους σκοπούς της Διεθνούς Αμνηστίας συμμετείχαν στον Μαραθώνιο οι εργαζόμενοι των εταιρειών του TDG (ThinkDigital Group) Αθήνας, με 26 εργαζόμενους του TDG να ολοκληρώνουν επιτυχώς τον αγώνα δρόμου 10χλμ, και έναν εργαζόμενο της Forestview, εταιρεία του TDG, να τερματίζει στον Μαραθώνιο των 42 χλμ. Για 5η χρονιά, η KPMG με τη συμμετοχή 100 δρομέων έτρεξε με την ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ και του Αρκτούρου στoν Μαραθώνιο, συμβάλλοντας στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ για στήριξη στα παιδιά με αναπηρία, καθώς και για το ορφανό αρκουδάκι Πάτρικ. H εταιρεία 3Μ συμμετείχε στην έκθεση Ergo Marathon Expo, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα Ορθοπεδικά Προϊόντα Futuro, τα οποία παρέχουν ανακούφιση από διαστρέμματα και μυϊκούς πόνους. Πολλές ακόμη εταιρείες συμμετείχαν με το δικό τους τρόπο, στη διοργάνωση.