Με μεγάλους νικητές την ATCOM ως «e-Commerce Agency of the Year» και το Aegeanair.com ως «Best Greek e-shop by GRECA» πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ η απονομή των e-volution awards 2019. Η διοργάνωση ανέδειξε για 8η χρονιά την «αφρόκρεμα» του ηλεκτρονικού εμπορίου και επιχειρείν, σε μια εκδήλωση με έντονα εορταστική διάθεση.

Η μεγάλη, ετήσια γιορτή του ελληνικού e-commerce, τα e-volution awards, που διοργανώνουν εδώ και 8 χρόνια το Marketing Week και η BOUSSIAS, σε συνεργασία με το ELTRUN, επιβράβευσε και φέτος τις βέλτιστες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν, υπό την Αιγίδα του GR.E.CA. Περισσότερα από 500 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου παρευρέθησαν στην τελετή απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, στο Athenaeum InterContinental Athens, με παρουσιαστή τον Παναγιώτη Χατζηδάκη.

Όπως κάθε χρόνο, στη διοργάνωση διαγωνίστηκαν τα σημαντικότερα e-shops και e-commerce agencies της χώρας, διεκδικώντας τις μεγάλες διακρίσεις, E-Commerce Agency of the Year και Best Greek e-shop by GRECA. Φέτος, η διοργάνωση εισήγαγε για πρώτη φορά και την απονομή Platinum Award, διάκριση που απονεμήθηκε στην υποψηφιότητα η οποία συγκέντρωσε τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας από την Κριτική Επιτροπή, ανάμεσα στο σύνολο των νικητών στην εκάστοτε κατηγορία.

Η τελετή έκλεισε σε άκρως εορταστικό και χριστουγεννιάτικο κλίμα, με τον Παναγιώτη Χατζηδάκη να προσφέρει ένα συμβολικό χριστουγεννιάτικο δώρο στην ομάδα που έκρινε ότι διέθετε το περισσότερο κέφι και ενέργεια κατά τη διάρκεια της βραδιάς, αυτήν της εταιρείας Παπαστράτος.  Χρυσοί χορηγοί της διοργάνωσης ήταν η ACS και η ATCOM και υποστηρικτές το ΕΙΠ, το Hellenic CIO Forum, η ΕΕΔΕ, η HEPIS, το IAB Hellas και ο ΣΕΠΕ.

Οι μέγιστες διακρίσεις της βραδιάς
Κορυφαίες στιγμές της τελετής ήταν η απονομή του E-Commerce Agency of the Year στην εταιρεία ΑΤCOM και η απονομή του Best Greek e-shop by GRECA στο Aegeanair.com, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα European E-Commerce Awards.

E-Commerce Agency of the Year
«Το βραβείο αυτό κλείνει με τον καλύτερο τρόπο μία πολύ παραγωγική χρονιά για την ATCOM»
«Το βραβείο αυτό κλείνει με τον καλύτερο τρόπο μία πολύ παραγωγική χρονιά για την ATCOM. Φέτος κλείνουμε 18 χρόνια, και είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις ότι αυτή η ομάδα δεν επαναπαύεται ποτέ και προσπαθεί με κάθε project και κάθε πελάτη να σπρώχνει τον πήχη της εταιρείας και του κλάδου λίγο πιο ψηλά. Ακόμα σημαντικότερο για μένα είναι ότι κάποιοι απ’ τους μεγαλύτερους πελάτες της ATCOM, όπως η Aegean, που αναδείχθηκε e-shop of the year, είναι μαζί μας για περισσότερα από δέκα χρόνια, και αυτό θεωρώ ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη δυνατή επιβράβευση και επιβεβαίωση για τη συνεχή μας εξέλιξη. Στόχος της ομάδας από χτες είναι τα e-volution 2020 να μας βρουν με ακόμα περισσότερες συμμετοχές και γιατί όχι και διακρίσεις».
Κωνσταντίνος Θεοτοκάς, Διευθύνων Σύμβουλος, ATCOM

Best Greek e-shop by GRECA
«Είμαστε υπερήφανοι που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στα European E-Commerce Awards»
«Ευχαριστούμε τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.) και την κριτική επιτροπή για το βραβείο “Best Greek e-shop by GRECA” στα e-volution awards 2019. Είναι για εμάς μια πολύ τιμητική διάκριση και είμαστε πολύ υπερήφανοι που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στα European E-Commerce Awards».
Ηλίας Μανδρούκας, Director Digital & Loyalty, Aegean

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής καθ. Γεώργιος Δουκίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος χαρακτήρισε τα βραβεία «τη βασική γιορτή του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας», επισημαίνοντας ότι φέτος η διοργάνωση κατέγραψε ρεκόρ συμμετοχών και είχε την πολυπληθέστερη Κριτική Επιτροπή στην ιστορία της, αποτελούμενη από 30 μέλη.

Παράλληλα, o Γ. Δουκίδης παρουσίασε τις επτά αναδυόμενες τάσεις όπως αυτές προέκυψαν μέσα από τα φετινά βραβεία και προσδιορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον κλάδο: Λειτουργική Ωριμότητα, Πελατοκεντρικότητα, Επιχειρηματική Αναλυτική, Επανασχεδιασμός (redesign-relaunch), Τεχνολογική Αριστεία, Στρατηγική και Ανταγωνιστικότητα, Ψηφιακός Μετασχηματισμός.

Platinum Awards
Από τα πέντε συνολικά Platinum Awards που απονεμήθηκαν, δύο απέσπασαν η Sleed και η Cosmos Sport (Πελατοκεντρικότητα & Διαδικασίες και Ψηφιακή Επικοινωνία & Marketing), και από ένα απέσπασαν οι CosmoONE (Υπηρεσίες & Υποδομές Ηλ. Επιχειρείν), Παπαστράτος-IQOS (Καινοτομία & Σχεδίαση) και Aegean-Sapient-ATCOM (Εξειδικευμένες Πρακτικές & Στρατηγική).

Περισσότερες πληροφορίες, τo video της τελετής, ο πίνακας των νικητών, καθώς και φωτογραφίες από την εορταστική βραδιά διατίθενται στο site των βραβείων: www.e-volutionawards.gr.